autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Test μεταχειρισμένου: Opel Corsa 2014-2019
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test μεταχειρισμένου: Opel Corsa 2014-2019

20/9/2024

Οι κινητήρες είναι αξιόπιστοι και δεν βγάζουν ζημιές.
Λίγες φθορές: Αμορτισέρ με πεσμένη απόδοση και σκισμένες φούσκες ημιαξονίων.
Οι επενδύσεις στην καμπίνα δεν φθείρονται, μπορεί να χάνει τη σύνδεση το Bluetooth.
Έχει ποιοτικά υλικά, χώρους για 4 ενήλικες και 285 λτ. πορτ-μπαγκάζ.

Οι κινητήρες είναι αξιόπιστοι και δεν βγάζουν ζημιές

Το Opel Corsa είναι ένα από τα ελληνικά best seller μοντέλα και τώρα βρίσκεται στην έκτη γενιά του, η οποία μάλιστα ανανεώθηκε πρόσφατα. Κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω και αναλύουμε την προηγούμενη, πέμπτη γενιά του γερμανικού μικρού, που ήταν σε παραγωγή από το 2014 μέχρι το 2019, δοκιμάζοντας ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa με 70.000 χιλιόμετρα.
Κάτω από το καπό του μοντέλου που έχουμε στη διάθεσή μας «φωλιάζει» ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων που αποδίδει 90 άλογα.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, η πραγματική μέση κατανάλωση μετρήθηκε στα 6,5 λτ/100 χλμ, ένα νούμερο που είχαμε δει και όταν είχαμε δοκιμάσει το Corsa καινούργιο.

Κατά τον οπτικό έλεγχο δεν παρατηρήθηκαν διαρροές λιπαντικού από τα μηχανικά μέρη, ενώ όταν οδηγήσαμε το αυτοκίνητο τα πάντα λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε. Ο κινητήρας δεν εμφανίζει «σκαλοπάτια» στην απόδοσή του, οι αλλαγές ταχυτήτων στο χειροκίνητο σασμάν γίνονται απροβλημάτιστα, ενώ οι αναρτήσεις απορροφούν σωστά τις κακοτεχνίες του δρόμου, χωρίς να παράγονται τριγμοί και να εμφανίζονται τάσεις πλεύσης.

Συνολικά η γκάμα κινητήρων του Opel Corsa 2014-2019 είναι αξιόπιστη, μιας και δεν υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για σημαντικές βλάβες. Η εισαγωγική έκδοση έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,2 λίτρων με 70 ίππους, μετά υπάρχει ο 1.400αρης κινητήρας που διαθέτει και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας, ενώ το ίδιο μοτέρ στην turbo έκδοσή του αποδίδει 100 άλογα.

Το Opel Corsa κυκλοφόρησε και με τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1 λίτρου με απόδοση 90 και 115 άλογα, αλλά και ως diesel με 75 και 95 ίππους. Τέλος, υπάρχει διαθέσιμη και εργοστασιακή έκδοση υγραερίου, με μοτέρ 1,4 λίτρων και ισχύ 90 άλογα.

Λίγες φθορές: Αμορτισέρ με πεσμένη απόδοση και σκισμένες φούσκες ημιαξονίων

Σύμφωνα με αναφορές ιδιοκτητών και συνεργείων, οι πιο συνηθισμένες φθορές που μπορεί να βρείτε σε ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa 2014-2019 περιορίζονται στα αμορτισέρ, που ενδέχεται να έχουν μειωμένη απόδοση και να χρειάζονται αντικατάσταση, καθώς και σε φούσκες ημιαξονίων που έχουν σκιστεί.

Ακόμα και σε αυτοκίνητα που προέρχονται από το εξωτερικό, δεν υπάρχουν σημάδια σκουριάς στο αμάξωμα. Στα πρώτα μοντέλα της εν λόγω γενιάς υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλαρώνει το χειρόφρενο, κάτι που μπορεί να επιδιορθωθεί εύκολα από κάποιον τεχνικό.

Οι επενδύσεις στην καμπίνα δεν φθείρονται, μπορεί να χάνει τη σύνδεση το Bluetooth

Το Opel Corsa που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο είναι μοντέλο του 2017 και έχει διανύσει 70.000 χιλιόμετρα. Το εσωτερικό βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μιας και δεν υπάρχουν σημάδια φθοράς στις επενδύσεις, ούτε γρατζουνιές στα πλαστικά τμήματα εντός της καμπίνας.
Το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων δεν εμφανίζουν σημάδια από τη συνεχή επαφή με τα χέρια του οδηγού, και σε αντίστοιχα καλή κατάσταση βρίσκονται τόσο τα καθίσματα, όσο και οι διακόπτες στο ταμπλό και στο τιμόνι.

Σύμφωνα με αναφορές ιδιοκτητών, το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών μπορεί να δείχνει λανθασμένες ενδείξεις, ενώ έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου το σύστημα infotainment χάνει τη σύνδεση μέσω Bluetooth με το κινητό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια μικρή ενόχληση, όμως δεν αρκεί για να βλάψει την αξιοπιστία του Opel Corsa 2014-2019.

Έχει ποιοτικά υλικά, χώρους για 4 ενήλικες και 285 λτ. πορτ-μπαγκάζ

Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa, δηλαδή αυτή μεταξύ 2014 και 2019, διαθέτει μαλακά πλαστικά εντός της καμπίνας, κάτι που αυξάνει την αίσθηση πολυτέλειας του γερμανικού μικρού. Οι θέσεις για μικροαντικείμενα που βρίσκονται στο εσωτερικό δίνουν επιπλέον «πόντους» στην πρακτικότητα, ενώ η ευρυχωρία είναι καλή. Πιο συγκεκριμένα, στο Opel Corsa 2014-2019 θα ταξιδέψουν απροβλημάτιστα 4 ενήλικες επιβάτες, και το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 285 λίτρα, αριθμός που αγγίζει τα 1.120 λίτρα αν αναδιπλωθεί η πλάτη του πίσω καθίσματος.

Συμπέρασμα: Το Opel Corsa 2014-2019 αποτελεί μια καλή επιλογή για αγορά μεταχειρισμένου

Συνοψίζοντας, το Opel Corsa πέμπτης γενιάς είναι αυτοκίνητο που συνδυάζει τις «μαζεμένες» εξωτερικές διαστάσεις με μεγάλη ευρυχωρία, έχει μοντέρνο σχεδιασμό και ιδιαίτερα αξιόπιστα μηχανικά σύνολα. Το γεγονός πως τα πιο παλιά μοντέλα μόλις συμπλήρωσαν 10 χρόνια κυκλοφορίας καθιστά το Opel Corsa «φρέσκο» ως αυτοκίνητο, και συνολικά αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για αγορά μεταχειρισμένου.

Οι τιμές των μεταχειρισμένων Opel Corsa 2014-2019 διαμορφώνονται ως εξής, με τον μέσο όρο για κάθε χρονιά να εξαρτάται από τα διαθέσιμα οχήματα και τις εκδόσεις κινητήρα και εξοπλισμού αλλά και των διανυθέντων χιλιομέτρων του εκάστοτε μοντέλου.
Χρονολογία μοντέλου Μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένου
Opel Corsa 2014 7.600 ευρώ
Opel Corsa 2015 9.000 ευρώ
Opel Corsa 2016 9.500 ευρώ
Opel Corsa 2017 10.000 ευρώ
Opel Corsa 2018 10.500 ευρώ
Opel Corsa 2019 11.500 ευρώ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε