Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Test μεταχειρισμένου: Opel Corsa 2019-2023
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test μεταχειρισμένου: Opel Corsa 2019-2023

Διαβάστηκε από 5875 αναγνώστες - 12/3/2024

Αξιόπιστοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel, με χαμηλή κατανάλωση.
Δεν δημιουργείται σκουριά ούτε με το αλάτι της Γερμανίας.
Το infotainment με οθόνη από 7 έως 10 ίντσες σε μερικά παρουσιάζει μικροκολλήματα.
Προσοχή: Αν σας βάζει το συνεργείο λάθος λάδια θα έχει πρόβλημα ο ιμάντας.

Αξιόπιστοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel του Opel Corsa 2019-2023, με χαμηλή κατανάλωση

Το Opel Corsa ανανεώθηκε πρόσφατα και πωλείται ήδη στη χώρα μας. Τα μοντέλα πριν το facelift, που δεν έχουν το χαρακτηριστικό Opel Vizor στο εμπρός μέρος τους, αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο προσιτά ως μεταχειρισμένα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται ακόμα «φρέσκα», αφού τα πιο παλιά από αυτά μόλις συμπλήρωσαν την πενταετία.
Δοκιμάζουμε ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τον Οκτώβριο του 2020, το οποίο μέσα σε 3,5 χρόνια έχει διανύσει 50.000 χιλιόμετρα. Αναλύουμε τις συνηθισμένες φθορές που μπορεί να βρείτε σε ένα αντίστοιχο μοντέλο και παράλληλα θα καταγράψουμε αν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στη συγκεκριμένη γενιά των Corsa.

Το μοντέλο της δοκιμής μας διαθέτει τον 1.200αρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα της εισαγωγικής έκδοσης, ο οποίος αποδίδει 75 άλογα και, όπως όλα τα υπόλοιπα μοτέρ στη γκάμα του εν λόγω Corsa, πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro 6.
Οι 75 ίπποι δεν βάζουν φωτιά στο δρόμο, ωστόσο καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας και ανταμείβουν τους ιδιοκτήτες με χαμηλή κατανάλωση, η οποία κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας κυμάνθηκε στα 5,5 λτ/100 χλμ.

Ο turbo βενζινοκινητήρας  1,2 λίτρων με απόδοση 100 ίππους προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, χωρίς όμως να γίνονται θυσίες στον τομέα της κατανάλωσης, αφού σε μικτό κύκλο καίει 5,8 λτ/100 χλμ. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το επίσης 1.200αρι μοτέρ με 130 άλογα, το οποίο έχει μέση κατανάλωση 7,3 λτ/100 χλμ.
Η Opel διέθεσε το ακριβώς προηγούμενο Corsa και με πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 102 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να έχει κατανάλωση μικρότερη των 5 λτ/100 χλμ, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τα μηχανικά σύνολα του Opel Corsa είναι αξιόπιστα, αφού δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες βλάβες και προβλήματα που μαστίζουν το αυτοκίνητο.

Δεν δημιουργείται σκουριά στο Opel Corsa 2019-2023 ούτε με το αλάτι της Γερμανίας

Η ποιότητα κατασκευής των μηχανικών εξαρτημάτων δεν επιδέχεται κριτικής, αφού το Opel Corsa που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο κρύβει έντεχνα τα 50.000 χιλιόμετρα που έχει στο ιστορικό του. Κατά την οδήγηση δεν ακούγονται τριγμοί από το πλαίσιο και το σύστημα ανάρτησης, ενώ σε αντίστοιχα καλή κατάσταση βρίσκεται και το σύστημα διεύθυνσης, που δεν εμφανίζει κενά.
Το αυτοκίνητο που έχουμε στη διάθεσή μας κυκλοφορούσε για 3,5 χρόνια στη Γερμανία. Κατά τον έλεγχο του αμαξώματος δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό σημάδι σκουριάς, γεγονός που αποδεικνύει πως έχει δοθεί έμφαση στην καλή προστασία κατά της διάβρωσης.

Το infotainment με οθόνη από 7 έως 10 ίντσες σε μερικά Opel Corsa 2019-2023 παρουσιάζει μικροκολλήματα

Το Opel Corsa έχει «μεγαλώσει» σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές, όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε εξοπλισμό, αφού διαθέτει ως standard cruise control, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα προβολής των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων και air condition, ενώ αναλόγως της έκδοσης εξοπλισμού μπορούμε να βρούμε έγχρωμη οθόνη από 7 έως 10 ίντσες για το σύστημα infotainment με ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay, αυτόματο φρενάρισμα, προσαρμοστικό cruise control, θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, αισθητήρες παρκαρίσματος, camera οπισθοπορείας, προσαρμοστικά LED Matrix φανάρια και σύστημα πλοήγησης.  Αν το τελευταίο απουσιάζει, μπορείτε απλά να συνδεθείτε με το smartphone σας μέσω Android Auto ή Apple CarPlay και να εξυπηρετηθείτε.

Στο Opel Corsa που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένο τα πάντα λειτουργούσαν σωστά, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι επενδύσεις στο εσωτερικό, τα πλαστικά, οι διακόπτες και τα θερμαινόμενα καθίσματα διατηρούνταν σε άψογη κατάσταση, χωρίς σημάδια φθοράς. Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε σε ορισμένα Corsa είναι περιστασιακά μικροκολλήματα και καθυστερήσεις στο σύστημα infotainment.

Προσοχή: Αν σας βάζει το συνεργείο λάθος λάδια θα έχει πρόβλημα ο ιμάντας

Όπως και σε όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, έτσι και την περίπτωση του Opel Corsa 2019-2023 θα πρέπει η συντήρηση να γίνεται ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της εταιρείας. Ο ιμάντας χρονισμού στον βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων είναι εμβαπτιζόμενος στο λιπαντικό, και ως εκ τούτου έχει μια ευαισθησία σχετικά με τον τύπο λιπαντικού που χρησιμοποιείται, αφού αν χρησιμοποιείται λάδι με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές της εταιρείας, υπάρχει το ενδεχόμενο αυτός να φθαρεί.
Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ελεγχθεί καλά το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ως μεταχειρισμένο, ούτως ώστε να είστε σίγουροι πως τα πάντα γίνονταν με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 

Συμπέρασμα: Το προηγούμενο Opel Corsa παραμένει «φρέσκο» ως μεταχειρισμένο

Το Opel Corsa 2019-2023 αποτελεί μια καλή επιλογή για κάποιον που αναζητά ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε κατάσταση «καινούργιου». Το γεγονός πως τα παλαιότερα μοντέλα μόλις συμπλήρωσαν 5 χρόνια κυκλοφορίας σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν σημάδια «κόπωσης» και εκτεταμένες φθορές, ενώ το τεχνολογικό στοιχείο είναι έντονο, όπως αρμόζει στα αυτοκίνητα της τελευταίας γενιάς.
 
Ο μέσος όρος τιμών των μεταχειρισμένων Opel Corsa 2019-2023 διαμορφώνεται ως εξής:
Χρονολογία Μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένου
Opel Corsa 2020 15.000 ευρώ
Opel Corsa 2021 17.500 ευρώ
Opel Corsa 2022 17.500 ευρώ
Opel Corsa 2023 17.600 ευρώ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε