Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan Juke: Ο ιδρυτής της κατηγορίας
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Juke: Ο ιδρυτής της κατηγορίας

Διαβάστηκε από 150536 αναγνώστες - 19/8/2022

Το Nissan Juke ουσιαστικά ίδρυσε την κατηγορία των B-SUV, και πλέον βρίσκεται στη 2η γενιά του. Η έκδοση Energy με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1 λίτρου, απόδοσης 114 ίππων, ο οποίος συνοδεύεται από εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, κοστίζει 22.400 ευρώ.

Κοινοποίησέ το »

 
Εμφάνιση: Συνδυάζει καμπύλες με ακμές
Το νέο Nissan Juke έχει εντυπωσιακό εξωτερικό, το οποίο διατηρεί τα στοιχεία της 1ης γενιάς, όπως οι καμπύλες, που πλέον συνδυάζονται με περισσότερες ακμές, καθώς και το πίσω μέρος που παραπέμπει σε coupe. Μπροστά κυριαρχεί η μάσκα «V-Motion», εκατέρωθεν της οποίας βρίσκονται τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα.

Εσωτερικό: Με ποιοτικά υλικά
Το εσωτερικό αποπνέει μία αύρα ποιότητας, η οποία προέρχεται από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Το τιμόνι έχει sport χαρακτήρα και είναι flat bottomed. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει συστήματα όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματοι προβολείς και άλλα, αλλά απουσιάζει η οθόνη του infotainment, η οποία είναι διαθέσιμη από την επόμενη, Acenta.

Χώροι: Ευρύχωρη καμπίνα, πρακτικός χώρος αποσκευών
Το νέο Nissan Juke έχει αυξημένες διαστάσεις και μεταξόνιο, και ως εκ τούτου η ευρυχωρία στην καμπίνα είναι βελτιωμένη. Αποτέλεσμα της αύξησης είναι τα 138 διαθέσιμα εκατοστά πλάτους εμπρός. Για τους πίσω επιβάτες, το πλάτος είναι 127 εκατοστά. Ο χώρος αποσκευών είναι 2 επιπέδων, αγγίζει τα 422 λίτρα και είναι πρακτικός, χάρη στο μεγάλο άνοιγμα και το αυξημένο πλάτος φόρτωσης.

Κινητήρας και επιδόσεις: 114 ίπποι από 1000 κυβικά
Ο κινητήρας του νέου Nissan Juke είναι ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος DIG-T 1000 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 114 ίππους, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 6,8 λτ/100 χλμ. Στον τομέα των επιδόσεων, το μοντέλο χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, και η τελική ταχύτητα είναι 180 χλμ/ώρα.

Στο δρόμο: Ανετη ανάρτηση και κορυφαία φρένα
Όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τα ισχυρά φρένα, που τοποθετούν το Juke στην κορυφή της κατηγορίας, αφού ακινητοποιούν το όχημα από 100 χλμ./ώρα μέσα σε 35,2 μέτρα. Η ανάρτηση είναι άνετη, χωρίς όμως να κάνει το αμάξωμα να παίρνει έντονες κλίσεις κατά τη γρήγορη οδήγηση.

Συνολικά, το Nissan Juke 2ης γενιάς διατηρεί την ξεχωριστή και δυναμική εμφάνιση του προκατόχου του, η οποία έχει γίνει ακόμα πιο μοντέρνα. Παράλληλα, το εσωτερικό διαθέτει «αύρα» ποιότητας και συστήματα ασφαλείας από την βασική έκδοση. Κλείνοντας, ένα ακόμα θετικό του Ιαπωνικού B-SUV είναι το προσιτό κόστος αγοράς.