Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Kona: Ολοκληρωμένο με εκτός δρόμου στοιχεία
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Kona: Ολοκληρωμένο με εκτός δρόμου στοιχεία

Διαβάστηκε από 150532 αναγνώστες - 19/8/2022

Το ανανεωμένο κορεάτικο B-SUV των 120 ίππων κοστίζει 19.890 ευρώ στην βασική έκδοση Exclusive, τιμή που μετατρέπεται σε 19.390 ευρώ μετά την έκπτωση της εταιρείας.

Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση: Μοντέρνα με crossover χαρακτηριστικά
Το νέο Hyundai Kona διαθέτει επανασχεδιασμένους προβόλους, ενώ εμπρός διατηρούνται τα χαρακτηριστικά διαιρούμενα φωτιστικά σώματα. Στο κάτω μέρος του αμαξώματος υπάρχουν μαύρες πλαστικές επιφάνειες, στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με τις ράγες οροφής τονίζουν τον crossover χαρακτήρα του μοντέλου.

Εσωτερικό: Ποιοτική συναρμογή και όμορφος σχεδιασμός
Στην καμπίνα του ανανεωμένου μοντέλου βρίσκουμε σκληρά πλαστικά με στιβαρή συναρμογή, η οποία δίνει την εντύπωση πως στο μέλλον θα απουσιάζουν οι τριγμοί. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη 8 ιντσών του infotainment. Οι συσκευές Android και Apple μπορούν να συνδεθούν ασύρματα, μέσω των εφαρμογών Android Auto και Apple CarPlay αντίστοιχα.

Χώροι: Ανετοι για μία τετραμελή οικογένεια
Όσον αφορά την ευρυχωρία του Hyundai Kona, στο εσωτερικό μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση 4 επιβάτες. Στο εμπρός μέρος, η καμπίνα έχει πλάτος 139 εκατοστά, και πίσω 135 εκατοστά, αριθμοί κορυφαίοι στην κατηγορία. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 374 λίτρα, αριθμός κατά 13 λίτρα μεγαλύτερος σε σχέση με πριν.

Κινητήρας: 1000 κυβικά και 120 ίπποι
Ανοίγοντας το καπό του Kona, βρίσκουμε τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση είναι 7,8 λίτρα/100 χλμ, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα απαιτούνται 10,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου είναι 182 χλμ/ώρα.

Στο δρόμο: Ικανοποιεί εντός και εκτός ασφάλτου
Η ανανεωμένη ανάρτηση του μοντέλου αναδεικνύει το άνετο προφίλ του Kona, παρέχοντας καλή ποιότητα κύλισης, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κάνει το B-SUV ικανό και σε διαδρομές εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Οι «μαζεμένες» διαστάσεις κάνουν το αυτοκίνητο ευχάριστο εντός πόλης, ενώ παράλληλα το όχημα κινείται υποδειγματικά και στον αυτοκινητόδρομο, με την ανάρτηση και τα φρένα να λειτουργούν εξαιρετικά.

Συνολικά, το ανανεωμένο μικρό SUV της Hyundai είναι πιο ολοκληρωμένο, και με «όπλα» του την ανταγωνιστική τιμή, την ευρυχωρία και την εμφάνιση, πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή που «στοχεύει» ψηλά στην κατηγορία.