Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

BMW 330i 2.0 258 PS

Διαβάστηκε από 229191 αναγνώστες - 5/5/2020

Η 3άρα αισίως έσβησε τα 7 κεράκια και μας παρουσιάζει τον πιο ολοκληρωμένο και ευφάνταστο εαυτό της. 258 ίπποι, 400 Nm ροπής, νέοι TwinPower Turbo κινητήρες και αψεγάδιαστη συμπεριφορά στον δρόμο.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Διατηρεί τις πολυτελείς αλλά δυναμικές γραμμές
Και αυτό το μοντέλο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της BMW που συναντάμε και στην υπόλοιπη γκάμα, βρίσκοντας άριστη ισορροπία ανάμεσα σε κομψότητα και δυναμισμό. Από μπροστά το τρίπτυχο των νευρώσεων του καπό, με τους μεγάλους νεφρούς και τον επιθετικό προφυλακτήρα περνούν μία σπορτίφ και άγρια εικόνα. Από πίσω τα στενά φωτιστικά σώματα της δίνουν μία μοναδική ταυτότητα τις νυχτερινές ώρες, την οποία ολοκληρώνουν όμορφα οι δύο μπούκες αλλά και οι ιδιαίτερης σχεδίασης 19άρες ζάντες.



Εσωτερικό-χώροι: Γερές δόσεις πολυτέλειας με σπορτίφ πινελιές
Ο εσωτερικός διάκοσμος της νέας 3άρας είναι ριζικά πιο high-tech ενώ διόρθωσε και μερικές αστοχίες, όπως ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω. Σίγουρα τα βλέμματα τραβάει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών ο οποίος είναι πολυλειτουργικός, αλλά και η οθόνη αφής του συστήματος infotainment i-Drive με διαγώνιο 10.25 ίντσες. Ποιοτικά έχει βελτιωθεί αρκετά με καλύτερης ποιότητας υλικά και κορυφαία συναρμογή που θα πείσει και τους πιο δύσκολους. Όλα είναι πιο οδηγοκεντρικά σε αυτή τη βελτιωμένη νέα γενιά, όμως και οι υπόλοιποι 3 επιβάτες θα μετακινηθούν με κάθε πολυτέλεια. Ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 480 λτ. και είναι παραπάνω από ικανοποιητικός.

Κινητήρας-επιδόσεις: Εκρηκτικές επιδόσεις για όλα τα γούστα
Τα νούμερα από μόνα τους είναι αρκετά για να σας κάνουν να γουρλώσετε μάτια. 4κύλινδρος TwinPower Turbo κινητήρας απόδοσης 258 ίππων και 400 Nm ροπής από τις 1.550σ.α.λ. σε ένα αμάξωμα 1.545 κιλών. Και πώς αυτά μεταφράζονται στο δρόμο; Σε ένα τρομερό 5.7 δευτ. για το 0-100 και τελική άνω των 250 χλμ./ώρα. την ώρα που το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic πραγματικά τα δίνει όλα. Υπάρχει επιλογής παραμετροποίησης της οδήγησης με την λειτουργία Sport+ να είναι το ταβάνι στις επιδόσεις, αλλά και στην κατανάλωση. Η τελευταία ξεφεύγει αρκετά από τα υποσχόμενα 5.8 λτ./100χλμ. και φτάνει σε διψήφια νούμερα. Εντάξει δεν γίνεται να έχεις έναν πύραυλο και οικονομία μικρού; Ας είμαστε δίκαιοι, μιας και αυτή η 3άρα το αξίζει.



Οδηγική συμπεριφορά: Όσο πιο πολύ την πιέζεις, τόσο πιο πολύ αρέσει
Η νέα Σειρά 3 της BMW πατάει στην καινούργια πλατφόρμα CLAR και απογειώνει τις αντιδράσεις της στο δρόμο. Αρχικά το μοντέλο δοκιμής εξοπλίζεται με ανάρτηση M Sport και ενώ η καμπίνα δεν ενοχλείται στιγμή, το αυτοκίνητο κερδίζει πολύ σε χειρισμό. Το αυτοκίνητο έχει γεννηθεί για στριφτερές διαδρομές όπου το τιμόνι θα μεταφέρει αυτολεξεί τις εντολές του οδηγού στους τροχούς, ακόμα και σε περίεργες καταστάσεις. Οι αντιδράσεις της είναι μοναδικές, τα φρένα ρίχνουν άγκυρα (100-0 σε 34,7μ.), ενώ εάν απενεργοποιήσετε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα μπορείτε να ζωγραφίσετε στο δρόμο. Ναι είναι σίγουρα η καλύτερη 3άρα μέχρι σήμερα.