Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

VW Passat 1.6 TDI 120 PS

Διαβάστηκε από 229200 αναγνώστες - 5/5/2020

Συνυφασμένο με την ευρυχωρία, την ποιότητα κύλισης και φυσικά την πολυτέλεια, το VW Passat έρχεται ανανεωμένο, για να διατηρήσει και να συνεχίσει μία άκρως επιτυχημένη πορεία, σε μία κατηγορία αυτοκινήτων που πλέον κοντράρεται μέχρις εσχάτων με τη νέα μόδα των SUV.
 
Εμφάνιση-σχεδίαση: Εκλεπτυσμένο αλλά και με περισσότερο δυναμικό προφίλ
Η σχεδιαστική ταυτότητα του νέου VW Passat  ακολουθεί τις γνωστές γραμμές της εταιρίας, αποφεύγοντας ακρότητες και ριζικές αλλαγές. Το επιβλητικό αμάξι εφοδιάζεται με καινούργιους προφυλακτήρες (εμπρός και πίσω) αλλά και ανασχεδιασμένη εμπρόσθια μάσκα που είναι και το σήμα κατατεθέν της νέας γενιάς. Παραμένει ένα εκλεπτυσμένο και γεμάτο κύρος μοντέλο το οποίο δεν αρνείται την πιο ροκ και σπορ διάθεση, ειδικά στις εκδόσεις R-Line. Στενά φωτιστικά σώματα, διπλές εξατμίσεις και νεύρα από άκρης ως άκρη, θα κάνουν σίγουρα πολλά κεφάλια να γυρίσουν και να προσπαθήσουν να δουν ποιος πρέσβης ή βουλευτής κάθεται στα πίσω καθίσματα.


.
Το νέο τεχνολογικό προφίλ
Το Passat ήταν και παραμένει ο λαμπαδηδρόμος των νέων τεχνολογιών της εταιρίας, καθώς εφοδιάζεται με πολλά νέα στοιχεία που σίγουρα θα χαρίσει και στα ομόσταυλα αδέρφια του. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, οι νέοι κατευθυνόμενοι προβολείς LED Matrix αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας του νέου συστήματος «Wolkswagen WE». Εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην αυτοκίνηση του αύριο, το κατάλληλο παράθυρο είναι το νέο VW Passat.

Εσωτερικό-χώροι: Αισθητική η τεχνολογική αναβάθμιση
Η καμπίνα του νέου Passat διατηρεί τα άριστα επίπεδα ποιότητας και συναρμογής που το χαρακτήριζε και στην προηγούμενη γενιά του, όμως αναβαθμίζεται αισθητά στον τομέα της τεχνολογίας. Από την μία ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων που ξεχωρίζει για τις δεκάδες επιλογές του, από την άλλη η 8άρα οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, αλλάζουν εντελώς το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου. Ο οδηγός απολαμβάνει τον θρόνο του με κάθε τι στο εσωτερικό, να του κάνει την ζωή πιο εύκολη, τόσο από τα μπουτόν στο τιμόνι, όσο και από την ελαφριά προς αυτόν κλίση του ταμπλό. Πολύ καλά και μαλακά υλικά, εξαιρετικής ποιότητας συναρμογή αλλά και εντυπωσιακή ηχομόνωση, ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα που απολαμβάνουν οι επιβάτες στο εσωτερικό.
 
Χώροι: Ένα από τα πιο δυνατά του στοιχεία
Εάν ανοίξετε το λεξικό, δίπλα στην φράση «πρωθυπουργική» άνεση, σίγουρα θα βρείτε το νέο VW Passat. Οι τεράστιοι χώροι του θα φιλοξενήσουν με περίσσια άνεση μέχρι και 5 πίσω ενήλικες επιβάτες, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν την παραμικρή παραχώρηση, ειδικά για τα πόδια τους. Αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα και σωστή αρχιτεκτονική θα προσφέρουν πολλές χωροταξικές λύσεις,  με αποκορύφωμα το χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 586 λτ. και εντυπωσιάζει με το βάθος του.



Κινητήρας- Οδική συμπεριφορά: Πιο σταθερό και άνετο από ποτέ
Από την συνολική γκάμα του νέου VW Passat είναι εύκολα κατανοητό και προβλέψιμο, πως ο κινητήρας που θα απασχολήσει περισσότερο την ελληνική αγορά, είναι ο 1.6 TDI των 120 ίππων. Ένας μοναδικά οικονομικός και «γεμάτος» κινητήρας που μπορεί να ξαναβάλει στο πρόγραμμα της οικογένειας, μέχρι και τα μακρινά οδικά ταξίδια. Στην πράξη τώρα, η μεγάλη μας βόλτα με το συγκεκριμένο σύνολο ανέδειξε από τα πρώτα κιόλας μέτρα πως ο άνετος χαρακτήρας του αυτοκινήτου έχει ανέβει επίπεδο. Η ανάρτηση απορροφά εντυπωσιακά ακόμα και την πιο μεγάλη κακοτεχνία του δρόμου, αφήνοντας την καμπίνα στην… ησυχία της. Η ποιότητα κύλισης συγκρίνεται μόνο με ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας, ενώ παρά το μέγεθος του αυτοκινήτου, το οδηγικό προφίλ ορίζεται αρκετά ευχάριστο. Θα κινηθεί με ασφάλεια ακόμα και υπό πίεση, ενώ μπορεί οι λογικές κλίσεις να υπάρχουν, όμως οδηγός και επιβάτες, στιγμή δεν θα αγχωθούν. Η σταθερότητα και τα επίπεδα της άνεσης είναι τα κυριότερα οδηγικά χαρακτηριστικά και αυτής της νέας γενιάς.