Κάνοντας restart στο αυτοκίνητο
Βήμα 5ο : Υγρά αυτοκινήτου
Αμέσως μετά σειρά έχουν τα υγρά αυτοκινήτου. Ελέγξτε αυτά των φρένων, του ψυγείου και του τιμονιού, ακόμα και των υαλοκαθαριστήρων (δεν αναφερόμαστε ξανά στου κινητήρα, καθώς ήταν το πρώτο μας βήμα). Υγρά ψυγείου, τιμονιού και υαλοκαθαριστήρων μπορείτε να συμπληρώσετε και μόνοι σας, ενώ φρένων καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο.
Βήμα 6ο : Καύσιμα
Όπως και το λάδι που χάνει τις ιδιότητες του με τον καιρό, έτσι και το καύσιμο, μειώνει την αναφλεξιμότητά του. Γι αυτό καλύτερα να πάτε στο κοντινότερο βενζινάδικο και να φουλάρετε με το καλύτερο σε απόδοση καύσιμο που διαθέτει. Χρειάζεστε όσα περισσότερα οκτάνια από ένα καθαρό καύσιμο για να αναμειχθεί με το πρότερο που έχει καθίσει στο ρεζερβουάρ.
Βήμα 7ο : Φίλτρο καμπίνας
Η αντικατάστασή του οφείλει να γίνεται κάθε 15.000 χλμ. , ώστε ο αέρας στην καμπίνα να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται για τους επιβάτες. Όσο φυλαγμένο και να ήταν το αυτοκίνητο κατά την ακινητοποίηση του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φίλτρο να χρειάζεται αλλαγή. Ελέγξτε το και αν κρίνετε ότι είναι βρώμικο, αντικαταστήστε. Μάλιστα ίσως να είναι ευκαιρία να τοποθετήσετε ένα καλύτερης ποιότητας που κρατάς μακριά και τους αλλεργιογόνους παράγοντες.
Βήμα 8ο : Λίπανση μεντεσέδων
Όλες οι μεταλλικές ενώσεις του αυτοκινήτου χρειάζονται ένα μικρό φρεσκάρισμα. Προμηθευτείτε ένα σπρέι λευκού γράσου και ρίξτε σε μεντεσέδες και όπου μπορεί να υπάρχει τρίξιμο κατά την επαφή. Καλό θα ήταν να ρίξετε και μία ματιά στα λάστιχα των πορτών για να γνωρίζετε εάν υπάρχει αλλοίωση τους, καθώς και για αυτά υπάρχουν προϊόντα περιποίησης στην αγορά.
Σελ. 1 | Βήματα που μπορούν να κάνουν όλοι |
Σελ. 2 | Κάνοντας restart στο αυτοκίνητο |