Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συγκρίνουμε το Audi A7 50 TDI με την Mercedes CLS 350d

Διαβάστηκε από 20852 αναγνώστες - 25/9/2019

Τα πολυτελή Α7 και CLS ανήκουν στην κορυφαία κατηγορία των 4θυρων Premium coupe και είναι σχεδόν αψεγάδιαστα. Μοναδικό μειονέκτημα? Η ομορφιά έχει ακριβό τίμημά..

Οι άνθρωποι της Mercedes παρουσίασαν το 2004 την πρώτη CLS και τα ερωτήματα για το νέο coupe μοντέλο ήταν πολλά. Η εμπορική του επιτυχία όμως στις αγορές όλου του κόσμου μας έδωσε τις απαντήσεις.. Μπορεί να φαινόταν παράλογο να κατασκευαστεί ένα 4θυρο coupe αυτοκίνητο που να χει τόσο τολμηρή και πομπώδη σχεδίαση αλλά οι Γερμανοί ρίσκαραν και κέρδισαν το στοίχημα. Τώρα έχουμε μπροστά μας την τρίτη γενιά που μπορεί να μην έχει τον κραυγαλέο χαρακτήρα της πρώτης αλλά νομίζουμε πως βρήκε τελικά το σχήμα που της ταιριάζει καλύτερα. Πιο ραφιναρισμένη σχεδίαση, λιγότερο ακραία, και φυσικά αποπνέει το ανάλογο κύρος που περιμένει κάποιος από μια Mercedes. Ξεχωρίζει το μακρύ καπό και τα στενά παράθυρα ενώ τo πίσω μέρος κάθεται πιο καλά στο μάτι.



Απέναντι του βρίσκεται πλέον το Α7 που έχει πραγματικά δύσκολο έργο απέναντι στον «παλιό» της παρέας. Σύμφωνα με την Audi, το Α7 έχει σχεδιαστικούς δεσμούς με το Audi 100 Coupe του 1970 και πραγματικά αν κοιτάξετε το νέο μοντέλο, ειδικά στο πίσω μέρος, θυμίζει όντως το διαχρονικό μοντέλο της Audi. Στο μπροστινό μέρος τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και το γεμάτο νεύρα καπό δημιουργούν ένα σύνολο πολύ δυναμικό που θα λέγαμε πως είναι πιο «cool»  απ αυτό της Mercedes.

Σχεδιαστικά το Α7 έχει επιβλητική εικόνα ενώ οι γραμμές της οροφής σβήνουν όμορφα στα επίσης εντυπωσιακά πίσω φωτιστικά σώματα. Μας άρεσε πολύ και το χρώμα του αυτοκινήτου της δοκιμής αλλά στην Γερμανία κοστίζει έξτρα 2.900 ευρώ. Τα πάντα είναι προσεγμένα στην λεπτομέρεια και κερδίζουν αμέσως και τον πιο απαιτητικό. Οι τεράστιες οθόνες αφής (10.1 ιντσών η κεντρική, 8.6 ιντσών αυτή που βρίσκεται πιο χαμηλά τοποθετημένη)  είναι εύκολες στην χρήση και δίνουν high-tech αέρα, ενώ όταν συνδυαστούν με τον έξτρα ψηφιακό πίνακα οργάνων κάνουν το ταμπλό  του Α7 να θυμίζει κάτι από ταινίες φαντασίας. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σύνθετα ακόμα και για απλές λειτουργίες. Θέλετε για παράδειγμα να μηδενίσετε τον χιλιομετρητή? Συνήθως πατάτε ένα κουμπί και τελειώσατε αλλά όχι εδώ! Υπάρχουν 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μέσα από το menu του Α7. Σας ευχόμαστε καλή τύχη γιατί θα την χρειαστείτε...
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις