Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με 1000 ίππους από 3 ηλεκτρικούς κινητήρες το νέο Hummer

Διαβάστηκε από 28119 αναγνώστες - 6/3/2021

VW ID.5 έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): μέσα στο 2021 Λίγο μετά από το ID.4, η VW θα λανσάρει το coupe SUV ID.5. Η βασική έκδοση θα μπορούσε να διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 204 PS και μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς. Η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, χάρη στην παρουσία ενός πρόσθετου ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα και συνδυαστική ισχύ 302 PS βρίσκεται υπό συζήτηση ακόμη.



GMC Hummer EV Τιμή (στη Γερμανία): από 67.430 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στη Γερμανία): φθινόπωρο 2021. Το νέο Hummer είναι ηλεκτροκίνητο και παράγει 1.000 PS από τρεις ηλεκτροκινητήρες! Για τη χωρητικότητα της μπαταρίας δεν είναι κάτι γνωστό ακόμη, αν και φήμες κάνουν λόγο για έως και 200 kWh.



Volvo C40 Τιμή (στη Γερμανία): από 45.000 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): φθινόπωρο 2021. Το όνομα του δεύτερου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Volvo δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Ωστόσο, οπτικά, θα θυμίζει κατά πολύ ένα μείγμα από XC40 και Polestar 2. Τα βασικά δεδομένα είναι τα παρακάτω: Συνδυαστική ισχύς 408 PS, μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh και αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.



Nissan Ariya Τιμή (στην Ελλάδα): από περίπου 36.000 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): τέλη 2021. Η Nissan ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupé SUV της έχει αυτονομία έως και 500 χιλιομέτρων, αλλά και πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της φίρμας, που εφοδιάζεται με τη νέα πρόσοψη. Μια καινοτομία είναι επίσης το λιγότερο πληθωρικό cockpit στο εσωτερικό. Οι τιμές χωρητικότητας των διαθέσιμων μπαταριών κυμαίνονται μεταξύ 63 και 87 kWh.



Sono Motors Sion Τιμή (στη Γερμανία): από 25.500 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στη Γερμανία): αρχές 2022 Η start-up από το Μόναχο Sono Motors σκοπεύει με το Sion να κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με τεχνολογία ηλιακών κυψελών. Με άλλα λόγια, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, το Sion θα είναι σε θέση να εφοδιαστεί με φως από τον ήλιο, ώστε να μπορεί να διανύσει 30 χιλιόμετρα με ηλιακή ενέργεια. Η συνολική αυτονομία της μπαταρίας των 35 kWh φτάνει τα 255 χιλιόμετρα και η αποδιδόμενη ισχύς είναι 163 PS.



Toyota electric SUV - έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): αρχές 2022 Το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA της Toyota θα είναι ένα SUV που δεν έχει όνομα ακόμη. Αναμένεται να είναι τόσο μεγάλο όσο το RAV4, αλλά χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερους χώρους.



Ioniq 6 - έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): 2022 Η πρώτη λιμουζίνα της ηλεκτρικής θυγατρικής του ομίλου Hyundai βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP. Με τεχνολογία 800 Volt, η μπαταρία είναι σε θέση να φορτίζεται έως και κατά 18% σε μόλις 18 λεπτά. Όσον αφορά την τιμή της αυτονομίας, αυτή υπολογίζεται στα περίπου 500 χιλιόμετρα.



Audi e-tron GT Sportback Τιμή: πάνω από 100.000 ευρώ (στη Γερμανία) - έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): 2022. Όπως η Porsche με το Taycan Cross Turismo, έτσι και η Audi είναι πιθανό να διαθέτει στην γκάμα της μια shooting brake έκδοση του e-tron GT. Τότε η αυτονομία των 488 χιλιομέτρων θα σχετίζεται με περισσότερη χρησιμότητα.



Tesla Cybertruck Τιμή: από 63.000 ευρώ (στη Γερμανία) - έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): 2022. Αλεξίσφαιρο αμάξωμα από ανοξείδωτο ατσάλι και σχεδίαση, που σαφώς ξεχωρίζει: αυτό είναι το Tesla Cybertruck. Το ηλεκτρικό pick-up θα είναι ικανό να κινείται για περισσότερο από 805 χιλιόμετρα, όντας εφοδιασμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, που θα μπορούσε να έχει. Ταυτόχρονα, θα διαθέτει έως και τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα το βοηθούν να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα!



Skoda Enyaq iV Coupé - έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): 2022 Μέχρι τη μεσαία κολόνα, η coupé έκδοση είναι αντίστοιχης σχεδίασης, γεωμετρίας και αναλογίας όγκων με το «κανονικό» Enyaq. Πίσω από τη μεσαία κολόνα, ωστόσο, το υπόλοιπο μισό μέρος «κατεβαίνει» με μοντέρνο τρόπο. Επιπλέον, οι βασικοί κινητήρες είναι πολύ πιθανό να μη ληφθούν υπόψη, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές ισχύος θα κυμαίνονται μεταξύ 180 και 306 PS, με την αντίστοιχη αυτονομία να βρίσκεται μεταξύ 390 έως 460 χιλιομέτρων.



Alfa Romeo City-SUV - έναρξη πωλήσεων (σε όλο τον κόσμο): 2022 Η Alfa Romeo σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου μικρού SUV, το οποίο αναμένεται να διατίθεται και ως ηλεκτροκίνητο. Έπειτα από τη συγχώνευση με το γαλλικό όμιλο PSA, το νέο μοντέλο της Alfa θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα, στην οποία βασίζεται επίσης το Opel Mokka.