Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ζημιά στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου; Δες πως μπορείς να γλιτώσεις!

Ζημιά στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου; Δες πως μπορείς να γλιτώσεις!

Ζημιά στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου; Δες πως μπορείς να γλιτώσεις!

31/10/2022

Μίζα, δυναμό, injection και γρύλος παραθύρου είναι 4 από τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου που κινδυνεύουν περισσότερο να χαλάσουν λόγω χρήσης. Δες πως μπορείς να τα γλιτώσεις, ώστε να μην ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να τα αντικαταστήσεις.

Μπορεί τη μεγαλύτερη πίεση και φθορά να την τρώνε τα μηχανικά μέρη, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ηλεκτρικά ενός αυτοκινήτου λόγω καταπόνησης «βγάζουν» διάφορες ζημιές που μπορεί να στοιχήσουν αρκετά. Δες πως μπορείς με ένα μικρό κόστος και λίγη περιποίηση να τα κρατήσεις σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως μπορώ να διατηρήσω τη μίζα μου σε καλή κατάσταση;

Η μίζα είναι το βασικό εξάρτημα που δίνει ζωή στον κινητήρα. Η αναγκαία χρήση της κάθε φορά που το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά μειώνει τη διάρκεια ζωής της. Συνήθως τα καρβουνάκια κι η απώλεια λιπαντικού υγρού είναι οι κύριοι ύποπτοι όταν υπάρχει βλάβη στη μίζα. Ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται όταν προσπαθείς να βάλεις μπροστά το όχημα είναι ο «συναγερμός» ότι κάτι δεν πάει καλά! Πλύσιμο, λίπανση κι αλλαγή στα καρβουνάκια είναι η λύση ώστε να μην χρειαστείς να πάρεις καινούργια.
 

Τι κάνεις το δυναμό και πώς χαλάει;

Το δυναμό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την μπαταρία και το συνολικό ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, αφού είναι υπεύθυνο για να μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια που παράγει ο κινητήρας σε ηλεκτρική. Για να συμβεί αυτό, το δυναμό συνδέεται μέσω ιμάντα με το μοτέρ και εκεί συνήθως δημιουργείται το πρόβλημα, αφού η χρήση και η πολυκαιρία ξεραίνουν το «λουρί», με αποτέλεσμα να σπάσει. Αν γίνει αυτό, σταμάτα αμέσως το όχημα και πάρε την οδική βοήθεια. Αν τώρα το δυναμό αρχίζει να χαλάει λόγω ηλικίας, θα βγει μια σχετική ένδειξη στο ταμπλό ή θα αρχίσουν τα φώτα να σκοτεινιάζουν. Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς κάποιο συνεργείο ή εξειδικευμένο ηλεκτρολογείο ώστε να επισκευαστεί ή στη χειρότερη να αλλαχτεί το εν λόγω ανταλλακτικό.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις