Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έτσι βλάπτουμε το σύστημα καυσίμου και τις αναρτήσεις

8/7/2021

4) Οδηγείς με άδειο ντεπόζιτο

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Είναι αλήθεια πως το κόστος καυσίμων μας κάνει να μην θέλουμε να πλησιάσουμε στο πρατήριο. Όταν όμως οδηγούμε με το ρεζερβουάρ άδειο, προκαλούμε 2 προβλήματα. Πρώτον, υπερθερμαίνεται η αντλία βενζίνης, η οποία βρίσκεται στο ντεπόζιτο και πρέπει ουσιαστικά να ψύχεται από το καύσιμο που την περιβάλλει (για αυτό λέγεται «εμβαπτιζομένη»). Όταν αυτό δεν είναι επαρκές, η θερμοκρασία ανεβαίνει, και η αντλία μπορεί να χαλάσει.

Εκτός αυτού, επειδή το καύσιμο μπορεί να περιέχει μικροσωματίδια και «σκουπίδια», αν το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο, η αντλία μπορεί να τραβήξει τα πιο βαριά από αυτά, που έχουν κατακαθίσει στον πυθμένα. Αν γίνει αυτό, υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης σε οποιοδήποτε εξάρτημα του συστήματος καυσίμου, από την αντλία, μέχρι τα μπεκ, ακόμα και στον κινητήρα.

Όταν ο δείκτης περάσει το 1/4, βάλε καύσιμα. Αφού αργά ή γρήγορα θα έβαζες, γιατί να κάνεις ζημιά; Γλυτώνεις και το άγχος μην ξεμείνεις στο δρόμο...

Φωτογραφία παλαιότερης εποχής, αλλά ο κίνδυνος να σπάσει η ζάντα από λακκούβα παραμένει

Φωτογραφία παλαιότερης εποχής, αλλά ο κίνδυνος να σπάσει η ζάντα από λακκούβα παραμένει


5) «Σημαδεύεις» τις λακκούβες και τα σαμαράκια
Σύμφωνα με έρευνες, το 1/3 των ζημιών στο αυτοκίνητο προκαλούνται από πτώση σε λακκούβες. Τα ελαστικά, οι ζάντες, οι αναρτήσεις και το σύστημα διεύθυνσης μπορούν να αποκτήσουν σοβαρές, ή και ανεπανόρθωτες βλάβες εάν πέσουμε με μεγάλη ταχύτητα σε κάποιον «κρατήρα» του δρόμου. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούμε σίγουρα ευθυγράμμιση.

Βέβαια, πολλές φορές είναι δύσκολο, ακόμα και επικίνδυνο, να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε κάποια λακκούβα, ειδικά αν κινούμαστε σε δρόμους-ναρκοπέδια. Αν είναι εφικτή και ασφαλής η αποφυγή τους, καλό είναι να το κάνουμε. Αντίστοιχα, όταν βλέπουμε σαμαράκια , πρέπει να μειώσουμε ταχύτητα και να τα περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται, χωρίς βέβαια να προξενήσουμε ατύχημα με το όχημα που ακολουθεί πίσω.

Συμβουλή: Ει δυνατόν, φρενάρετε πριν φτάσετε το σαμαράκι ή τη λακκούβα, καθώς κατά τη διάρκεια της πέδησης το βάρος μεταφέρεται μπροστά, αυξάνοντας το φορτίο που ασκείται στιγμιαία στον εμπρόσθιο άξονα από την ανωμαλία του δρόμου. Αν πέσουμε στη λακκούβα «φρεναριστοί», η πιθανότητα ζημιάς είναι μεγαλύτερη.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »