Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Από την ιδιοκτησία στο leasing και από κει στο αυτοκίνητο με συνδρομή

Από την ιδιοκτησία στο leasing και από κει στο αυτοκίνητο με συνδρομή

9/9/2024

Λέξη-κλειδί η ευελιξία, «δόλωμα» η ξεγνοιασιά.
Μίσθωση αυτοκινήτων με συνδρομή μέσω app και στην Ελλάδα.
Και έξτρα παροχές με συνδρομή, όπως π.χ. το σύστημα πλοήγησης.
Δυνατότητα για αλλαγή αυτοκινήτου κάθε 30 ημέρες ή και νωρίτερα!

Λέξη-κλειδί η ευελιξία, «δόλωμα» η ξεγνοιασιά

Τα τελευταία χρόνια το μοντέλο χρήσης του αυτοκινήτου αλλάζει. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε εσχάτως και στη χώρα μας, όπου η μακροχρόνια μίσθωση (leasing) τείνει να κυριαρχήσει επί της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Στο leasing, ο μισθωτής ανησυχεί μόνο για τα καύσιμα του οχήματος: Η εταιρεία που του εκμισθώνει το αυτοκίνητο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα, όπως το κόστος ασφάλισης και το service. Ο πελάτης πληρώνει προκαταβολή (όχι πάντα) και ένα μηνιαίο μίσθωμα, μισθώνει το αυτοκίνητο συνήθως για 2 έως 4 χρόνια και ανησυχεί μόνο για τα καύσιμα.
 

Μίσθωση αυτοκινήτων με συνδρομή μέσω app και στην Ελλάδα

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η χρήση του αυτοκινήτου τείνει να γίνει ακόμη πιο βραχυπρόθεσμη. Ήδη πολλές εταιρείες προσφέρουν ταυτόχρονα αυτοκίνητα και για μακροχρόνια μίσθωση, αλλά και για ολιγοήμερη (η υπηρεσία ονομάζεται car subscription), καλύπτοντας κάθε ανάγκη. Το τελευταίο διάστημα έχουμε «δείγμα γραφής» και στην Ελλάδα. Κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό σου και ρυθμίζεις τα πάντα από εκεί: Επιλέγεις το αυτοκίνητο που χρειάζεσαι για τον επόμενο μήνα, ορίζεις ένα όριο χιλιομέτρων (το οποίο μπορείς ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσεις), πληρώνεις με την κάρτα σου και ολοκληρώνεις την «κράτηση». Έπειτα ορίζεται ένα σημείο παραλαβής, μόλις το αυτοκίνητο γίνει διαθέσιμο.
 

Και έξτρα παροχές με συνδρομή, όπως π.χ. το σύστημα πλοήγησης

Ένα ακόμη φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες που μπορείς να αγοράσεις αφού αποκτήσεις το αυτοκίνητό σου. Ας πούμε για παράδειγμα ότι δεν πλήρωσες έξτρα για να έχεις σύστημα πλοήγησης στο καινούργιο αυτοκίνητό σου, αλλά στην πορεία το μετάνιωσες. Εταιρείες όπως η Hyundai για παράδειγμα, σου επιτρέπουν να αναβαθμίσεις το σύστημα infotainment του οχήματός σου, πληρώνοντας με μηνιαία συνδρομή, και όχι άπαξ. Ωστόσο, σύμφωνα με την AutoPacific, που διενεργεί έρευνες διεθνώς στον χώρο του αυτοκινήτου, λιγότερο από το 30% των αγοραστών θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει συνδρομή ακόμη και για «βασικές» υπηρεσίες όπως η σύνδεση στο διαδίκτυο.
 

Δυνατότητα για αλλαγή αυτοκινήτου κάθε 30 ημέρες ή και νωρίτερα!

Ας επιστρέψουμε όμως στα συνδρομητικά αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι το σλόγκαν μίας από τις πιο πολυδιαφημισμένες εταιρείες στον χώρο: «Μην το ονειρεύεσαι, οδήγησέ το» (Do not dream it, drive it). Αλλα σλόγκαν μιλάνε για ελευθερία, απαλλαγή από δεσμεύσεις, απλούστευση της διαδικασίας. Γίνεται λόγος για τις ανάγκες του μισθωτή που αλλάζουν γρήγορα, για αυτό και μπορείς να ενεργοποιήσεις τη συνδρομή σου ακόμη και για έναν μήνα, και μετά να επιστρέψεις το αυτοκίνητο ή να το αντικαταστήσεις με άλλο.

Το μάρκετινγκ και η προώθηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχουν δομηθεί πάνω στην απαλλαγή από δεσμεύσεις. Ίσως συγχρονίζονται έτσι με τον παλμό μίας γενικότερης τάσης των νέων ηλικίας 20 ως 30, που ειδικότερα στην Ελλάδα μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση: Αποφεύγουμε τις δεσμεύσεις, γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ίσως απλά οι σημερινοί νέοι οδηγοί δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν δικό τους καινούργιο ή και μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Μένει να το αποδείξει ο χρόνος αν αυτή η νέα υπηρεσία θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Εσύ πιστεύεις ότι το αυτοκίνητο με συνδρομή είναι φευγαλέα τάση της εποχής, σύμπτωμα φτωχοποίησης ή κάτι άλλο;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε