Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Εσωτερικό γεμάτο πολυτέλεια και digital στοιχεία

Εσωτερικό γεμάτο πολυτέλεια και digital στοιχεία

1/3/2024

Μπαίνοντας στην καμπίνα της Mercedes CLA 250e δεν γίνεται να μην πέσει το μάτι σου πάνω στις δυο οθόνες 10,25 ιντσών που είναι διαθέσιμες από τη βασική έκδοση. Η μία έχει αναλάβει τον ρόλο του πίνακα οργάνων, με τις πληροφορίες να είναι διαμορφώσιμες σύμφωνα με τα θέλω του οδηγού και η άλλη το χειρισμό του infotainment.



Tα υλικά συνεχίζουν να είναι από το πιο υψηλό ράφι ποιότητας, με τη συναρμογή και το φινίρισμα να είναι επιπέδου Mercedes. Χωροταξικά οι μπροστά επιβάτες κάθονται βασιλικά στα καλοσχεδιασμένα καθίσματα, με τους πίσω να έχουν μπόλικο αέρα στα γόνατα αλλά αισθητά λιγότερο στο κεφάλι λόγω της κεκλιμένης οροφής.
 
Γεννημένη για να γράφει χιλιόμετρα 
Η Plug-In Mercedes CLA 250e έχει γεννηθεί για να γράφει χιλιόμετρα, με τους επιβάτες να καταλήγουν στον τελικό τους προορισμό πάντα ατσαλάκωτοι. Η ανάρτηση, παρά το σφιχτό set up της λόγω του επιπλέον βάρους της μπαταρίας, ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής ασφάλτου και κάνει τις διαδρομές σε ανοιχτούς δρόμους με μεγάλες ταχύτητες απόλαυση. Ήσυχη και σταθερή σε κερδίζει με την ποιότητα κύλισης εντός κι εκτός πόλης, ενώ πάρα τον όγκο της παραμένει ευέλικτη.



Σε πιο υψηλούς ρυθμούς σε επαρχιακές διαδρομές ο οδηγός θα νιώσει τα επιπλέον κιλά της, με την υποστροφή να εμφανίζεται λίγο πιο γρήγορα από όσα θέλαμε. Βέβαια η ραφιναρισμένη αίσθηση του τιμονιού, τα καλά φρένα (38,4 μ. για το 100-0 χ.α.ω.) και τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα δηλώσουν πάντα δυναμικό παρών, εκμηδενίζοντας τις όποιες ατασθαλίες λόγω βάρους.


 
Η τιμή εκκίνησης της Mercedes CLA 250e ορίζεται στα 60.100 ευρώ με τον στάνταρ εξοπλισμό της να είναι υπερπλήρης.
 
Συμπέρασμα 
Η Mercedes CLA 250e κλείνει το μάτι σε στελέχη εταιριών που αναζητάνε ένα premium μοντέλο για τις μετακινήσεις τους, λαμβάνοντας και φοροαπαλλαγές, αλλά και σε ιδιώτες που θέλουν ένα luxury και κομψό μη SUV όχημα. Με δυνατά στοιχεία τις επιδόσεις, τη χαμηλή κατανάλωση, την ηλεκτρική του αυτονομία και φυσικά την πολυτέλεια δύσκολα θα βρει αντίπαλο στα ίδια κυβικά. 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά* Mercedes CLA 250e
Κινητήρας  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.322
Κύλινδροι/Βαλβίδες 4/16
Τροφοδοσία Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 218
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 450
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 8/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop NAI
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 7,6
60-100 χλμ./ώρα (δλ.) 3,9
80-120 χλμ./ώρα (δλ.) 4,7
100-0 χλμ./ώρα (μ.) 38,4
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 229
Βάρος με οδηγό (κιλά) 1.740
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 1,3
Μέση Δοκιμής 5,2
Ηλεκτρική αυτονομία (χλμ.) 75
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) WLTP 18
Ρεζερβουάρ (λτ.) 35
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 390
Τιμή από (ευρώ) 60.100
 

Σελ.
1
Mercedes CLA 250e: Coupe κυρία που καίει 2,5 λίτρα.
Σελ.
2
Εσωτερικό γεμάτο πολυτέλεια και digital στοιχεία