Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Είναι τα κατοικίδια στο αυτοκίνητο ένας ευχάριστος μπελάς;

Είναι τα κατοικίδια στο αυτοκίνητο ένας ευχάριστος μπελάς;

3/7/2024

Τα κατοικίδια είναι πλέον περισσότερα στα σπίτια, άρα και στα αυτοκίνητα
Επικίνδυνο για πολλούς που οδηγούν αγκαλιά με το σκύλο τους
Πλέγμα χώρου αποσκευών και ζώνες συγκράτησης βοηθούν στην ασφάλεια τους
Οι συσσωρευμένες τρίχες στο αυτοκίνητο δυσκολεύουν ακόμη και τη μεταπώληση του

Τα κατοικίδια είναι πλέον περισσότερα στα σπίτια, άρα και στα αυτοκίνητα

Όλο και περισσότερος κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει στο σπίτι συντροφιά ενός κατοικίδιου ζώου. Η μέριμνα για την φροντίδα και την υιοθεσία των αδέσποτων , καθώς και η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων στις μέρες μας, έχουν ως αποτέλεσμα  να έχουν αποκτήσει περισσότεροι τετράποδοι φίλοι μας το ρόλο του συγκάτοικου στο σπίτι, αλλά και του… συνεπιβάτη στο αυτοκίνητο.

Επικίνδυνο για πολλούς που οδηγούν αγκαλιά με το σκύλο τους

Όπως κάθε νέο δεδομένο, έτσι και αυτό της αύξησης του πληθυσμού των δεσποζόμενων ζώων, έχει ενσωματωθεί στις καθημερινές μας συνήθειες, ωστόσο όχι πάντα όσο μεθοδικά θα έπρεπε, αλλά ούτε και απολύτως απροβλημάτιστα. Η μεταφορά των μικρών αυτών συντρόφων, όσο συχνή και αναγκαία και αν είναι, θα πρέπει να γίνεται με βάση κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. Σε διαφορετική περίπτωση, κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν για τα ίδια τα ζώα, αλλά και για τους επιβάτες και την ίδια την κίνηση των αυτοκινήτων. Το φαινόμενο του σκύλου που… ατενίζει έξω από το παράθυρο για παράδειγμα, είναι πολύ συχνό αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο. ¶λλες φορές, συναντάμε στο δρόμο οδηγούς οι οποίοι, είτε οδηγούν - κυριολεκτικά - αγκαλιά με το μικρόσωμο κατοικίδιό τους, είτε αυτό… αλωνίζει σε όλο το αυτοκίνητο και περιφέρεται χωρίς έλεγχο μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων. Οι περιπτώσεις όπου κάτι μπορεί να πάει στραβά είναι πολλές. Αν εμποδίσει έστω στιγμιαία το χέρια ή τα πόδια του οδηγού, αυτός μπορεί να χάσει τον έλεγχο του τιμονιού ή των πεντάλ με σοβαρό κίνδυνο ακόμη και να τρακάρει.

Πλέγμα χώρου αποσκευών και ζώνες συγκράτησης βοηθούν στην ασφάλεια τους

Ο καταλληλότερος τρόπος για να μετακινούνται τα κατοικίδια με το αυτοκίνητο, είναι να είναι δεμένα με τις ειδικές ζώνες συγκράτησης και ιδανικά με την εποπτεία ενός συνεπιβάτη. Τα πιο μεγαλόσωμα, μπορούν να μετακινηθούν περιορισμένα στον χώρο αποσκευών ενός hatchback, station wagon ή SUV αυτοκινήτου, ή στα πίσω καθίσματα, αν τοποθετήσουμε ενδιάμεσα το ειδικό διαχωριστικό πλέγμα. Έτσι, ο χώρος του οδηγού παραμένει αποκλεισμένος από τον «άτακτο» συνεπιβάτη. Ωστόσο, η προσοχή που πρέπει να επιδεικνύεις όταν οδηγώντας μεταφέρεις κατοικίδια ζώα, είναι μεγάλη, καθώς αυτά μπορεί να στην αποσπάσουν εύκολα, με ένα δυνατό και απρόσμενο γάβγισμα.

Οι συσσωρευμένες τρίχες στο αυτοκίνητο δυσκολεύουν ακόμη και τη μεταπώληση του

Ένα ακόμη λόγος για τον όποιο ο αγαπημένος σύντροφος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας «ευχάριστος μπελάς», είναι και οι τρίχες που αφήνει διάσπαρτες - εκτός από το σπίτι - και στο αυτοκίνητο, στην περίπτωση που έχει μακρύ ή ευαίσθητο τρίχωμα. Με την πάροδο του χρόνου μάλιστα,  αλλά και με τον αέρα από τα ανοιχτά παράθυρα, αυτές καταφέρνουν να συσσωρεύονται ακόμη και στα λιγότερο προσιτά σημεία της καμπίνας. Τέτοια σημάδια χρήσης, μαζί ενδεχομένως και με κάποιες μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές από γδαρσίματα και δαγκώματα, μπορούν εύκολα να αποτρέψουν την μελλοντική μεταπώληση του αυτοκινήτου. Θα μπορούσε κάποιος υποψήφιος αγοραστής να το αποκλείσει αν διαπιστώσει ότι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μικρών ζωών, ειδικά στην περίπτωση που δεν τα συμπαθεί ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις