autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η Audi σκέφτεται να «σκοτώσει» πρόωρα το Q8 e-tron
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Audi σκέφτεται να «σκοτώσει» πρόωρα το Q8 e-tron

10/7/2024

Πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το Q8 e-tron;
Οι περισσότεροι αγοραστές ηλεκτρικών SUV της Audi προτιμούν το Q6 e-tron.
Η γερμανική φίρμα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το εργοστάσιο στις Βρυξέλλες.
Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, είπε ο επικεφαλής της Audi Βρυξελλών.

Πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το Q8 e-tron;

Το Q8 e-tron είναι ουσιαστικά το αυτοκίνητο που έβαλε την Audi στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, όταν έκανε επίσημη πρεμιέρα πριν από χρόνια, αρχικά με την ονομασία e-tron (άλλαξε το όνομά του σε Q8 e-tron όταν ανανεώθηκε). Σήμερα όμως, το χωρίς ρύπους πολυτελές SUV αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία έχουν βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους της μάρκας ακόμα και για το πρόωρο τέλος, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από ανακοίνωση της Audi.

Οι περισσότεροι αγοραστές ηλεκτρικών SUV της Audi προτιμούν το Q6 e-tron

Η Audi ανέφερε πως η βασική αιτία που την κάνει να σκέφτεται το τέλος του Q8 e-tron είναι η παγκόσμια μείωση των παραγγελιών για ηλεκτρικά πολυτελή αυτοκίνητα. Η Audi συνέχισε λέγοντας ότι το Q8 e-tron και το Q8 Sportback e-tron επηρεάζονται επίσης και από την παρουσία νεότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην γκάμα της, όπως το Q6 e-tron. Το τελευταίο είναι φθηνότερο, πιο μοντέρνο και προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το Q8 e-tron.

Η γερμανική φίρμα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το εργοστάσιο στις Βρυξέλλες

Από κει και πέρα, η Audi αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο. Το κόστος εφοδιασμού είναι μεγάλο για το βελγικό εργοστάσιο είναι μεγάλο, κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να αλλάξει εξαιτίας της τοποθεσίας που βρίσκεται αφού είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Audi Brussels ενημέρωσε το εταιρικό συμβούλιο για την πρόθεσή του να βρει λύσεις κάτι που περιλαμβάνει και την παύση των εργασιών εάν δεν βρεθεί εναλλακτική.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, είπε ο επικεφαλής της Audi Βρυξελλών

Για όλα τα παραπάνω ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Brussels, Volker Germann, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του τονίζοντας πως οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί. «Η ανακοίνωση… δεν σημαίνει ότι έχει ληφθεί κάποια απόφαση», ανέφερε.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις