Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Stellantis γεμίζει την Ευρώπη με ήπια υβριδικά αυτοκίνητα

Η Stellantis γεμίζει την Ευρώπη με ήπια υβριδικά αυτοκίνητα

10/7/2024

Βασίζεται στο ήπια υβριδικό σύστημα η Stellantis.
Θα έχει 30 μοντέλα στην γκάμα της έως το τέλος του έτους.
Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και κίνηση αποκλειστικά με ρεύμα.
Η Stellantis αναμένει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση.

Βασίζεται στο ήπια υβριδικό σύστημα η Stellantis

Στο ήπια υβριδικό σύστημα που διαθέτει βασίζεται η Stellantis, προγραμματίζοντας να παρουσιάσει ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα, από όλες τις μάρκες της στην Ευρώπη, έως το 2026. Επί του παρόντος οι αγοραστές στην Ευρώπη δείχνουν την προτίμησή τους στα υβριδικά αυτοκίνητα και η Stellantis αφουγκράζεται το κοινό και κινείται κατάλληλα. Ο Όμιλος υπόσχεται έως το τέλος του 2024 να διαθέτει έως και 30 ήπια υβριδικά μοντέλα, ενώ μέχρι το 2026 θα ακολουθήσουν ακόμα έξι, από τις 14 μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη της.

Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και κίνηση αποκλειστικά με ρεύμα

Τα ήπια υβριδικά μοντέλα της Stellantis, που φέρουν το Hybrid σύστημα, εξοπλίζονται με ένα νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (e-DCS6) που ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και 55 Nm ροπής. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 0,9 ​​kWh τροφοδοτεί το αυτοφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα. Πέραν από τους μειωμένους ρύπους και τη χαμηλότερη κατανάλωση έως και 20% (ανάλογα με το μοντέλο) σε σχέση με τις άλλες βενζινοκίνητες εκδόσεις, το Hybrid σύστημα επιτρέπει και την κίνηση του αυτοκινήτου αποκλειστικά με ρεύμα σε χαμηλές ταχύτητες.

Η Stellantis αναμένει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση

Η Stellantis υποστηρίζει πως το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 41%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Έτσι πιστεύει πως ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, όσο παράλληλα αυξάνονται και τα αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με το ήπια υβριδικό σύστημα.

Η γκάμα των ήπια υβριδικών μοντέλων των μαρκών της Stellantis

Τέλος, σε ότι αφορά τα μοντέλα των μαρκών της Stellantis που προσφέρονται ή θα προσφέρονται μελλοντικά με το ήπια υβριδικό σύστημα περιλαμβάνονται τα: Alfa Romeo Junior και Tonale, Citroen C3, C3 Aircross, C4, C4X, C5 Aircross, C5X, DS 3,  DS 4, Fiat Panda και 600, Jeep Avenger, Renegade και Compass, Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel Corsa, Astra, Mokka, Frontera και Grandland, Peugeot 208, 308, 408, 2008, 3008 και 5008.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις