Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η αφρικανική σκόνη «καταστρέφει» τζάμια, υαλοκαθαριστήρες, τσιμούχες

Η αφρικανική σκόνη «καταστρέφει» τζάμια, υαλοκαθαριστήρες, τσιμούχες

21/5/2024

Η σκόνη είναι γεμάτη από επιβλαβή ορυκτά
Οι υαλοκαθαριστήρες ταλαιπωρούνται
Οι τσιμούχες χαλαρώνουν και η καμπίνα μπάζει
Από τον ήχο καταλαβαίνεις πότε πρέπει να ανησυχείς

Για ακόμη μια φορά ταλανιζόμαστε από την περιβόητη σκόνη της Αφρικής. Ένα φαινόμενο το οποίο, τα τελευταία έτη όλο και εντείνεται. Πώς απειλείται το αυτοκίνητό μας, ποιες οι καταστροφές που προξενεί η σκόνη και πως μπορούμε να προστατευθούμε; 

Η σκόνη είναι γεμάτη από επιβλαβή ορυκτά

Εδώ και αρκετές ημέρες, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται υπό την «κάλυψη» νέφους σκόνης. Η αποπνικτική αυτή σκόνη, η οποία είναι γεμάτη από ορυκτά (όπως χαλάζιο, διοξείδιο του σιδήρου και άλλα), συνθέτει στα μέγιστα της δημιουργίας μιας αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Μια ατμόσφαιρα η οποία απειλεί - ευθέως - όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα αυτοκίνητα. Και σαφώς δεν αναφερόμαστε μόνο στην απλή αλλοίωση ττης εικόνας του ΙΧ μας, η οποία θα προκληθεί από μια λασποβροχή, αλλά υλικές ζημιές.

Οι υαλοκαθαριστήρες ταλαιπωρούνται

Βλέπετε, όση από την σκόνη «κάθεται» πάνω στο παρμπρίζ, μπορεί να προξενήσει αλλοιώσεις στα τζάμια, που αν δεν καθαριστεί επιμελώς, μειώνει ραγδαία την ορατότητα του οδηγού. Καλό θα ήταν πριν θέσουμε σε λειτουργία του υαλοκαθαριστήρες να καθαρίσουμε τα παρμπρίζ με πανί ώστε να φύγουν τα «χοντρά» υπολείμματα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι απλώς να καθαρίσουμε την επιφάνεια με ένα πανί. Έπειτα ρίχνουμε μπόλικο νερό και ύστερα θέτουμε σε λειτουργία το σύστημα των υαλοκαθαριστήρων.

Οι τσιμούχες χαλαρώνουν και η καμπίνα μπάζει

Όμως, οι υαλοκαθαριστήρες δεν αποτελούν τα μόνα θύματα της κατάστασης αυτής. Η ραγδαία συγκέντρωση σκόνης επηρεάζει ακόμη και τις τσιμούχες που βρίσκονται στις πόρτες. Με την φθορά που τους προκαλεί, καταστρέφοντει έναν εκ των σημαντικών αποτρεπτικών μηχανισμών του αυτοκινήτου μας σε περίπτωση εισροής υδάτων στο εσωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται με τα ηλικιωμένα αυτοκίνητα, τα οποία όντας παλαιά, έχουν εκτεθεί αμέτρητες ώρες υπό το φως του ηλίου, γνωρίζοντας σημαντική φθορά.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε