Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Ασφάλεια και τετρακίνηση: «Έξυπνα» συστήματα

    Διαβάστηκε από 5091 αναγνώστες - 23/5/2016

    Η ασφάλεια των επιβατών αποτέλεσε την απόλυτη προτεραιότητα του νέου XLV, το οποίο και εξοπλίζεται στάνταρ με 7 αερόσακους, που περιλαμβάνουν μετωπικούς, πλευρικούς και κεφαλής, αλλά και αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού. Επίσης εξοπλίζεται και με ένα πολυδιάστατο Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας (ESP) που συνοδεύεται από τα Συστήματα ARP (Active Rollover Protection – Ενεργή Προστασία από την Ανατροπή), Brake Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Φρεναρίσματος), Hill Start Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης στην Ανηφόρα), ESS (Emergency Stop Signal – Φώτα Φρεναρίσματος με λειτουργία Κινδύνου), Σύστημα Ελέγχου Πίεσης των Ελαστικών (TPMS), καθώς και ηχητική και οπτική ενημέρωση χρήσης για όλες τις ζώνες ασφαλείας στο εσωτερικό. Παράλληλα, τα φώτα ημέρας LED είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ τα φώτα υψηλής απόδοσης (xenon) είναι διαθέσιμα προαιρετικά.

    Η SsangYong με μεγάλη ιστορία στην τετρακίνηση, εξόπλισε το νέο XLV, με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (Active AWD με Lock Mode), που φροντίζει για την κατανομή της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων και προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα το είδος του οδοστρώματος και των συνθηκών οδήγησης, προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη επίδοση. Μέχρι τα 40 χλμ./ώρα το σύστημα τετρακίνησης μπορεί να κλειδώσει τη ροπή ανάμεσα στους άξονες, για ακόμα μεγαλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες. Μάλιστα, το νέο XLV στις τετρακίνητες εκδόσεις του, εξοπλίζεται με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, για άνετη και ασφαλή κίνηση στο δρόμο, αυξημένη ελευθερία άρθρωσης των τροχών αλλά και βέλτιστη πρόσφυση εκτός δρόμου. Στάνταρ στις εκδόσεις AWD είναι και η ρεζέρβα ανάγκης.

    Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα, ειδικά κατά την οδήγηση σε δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, το σύστημα τετρακίνησης του XLV υποβοηθείται από το Hill Start Assist, που φροντίζει για τη βέλτιστη κατανομή της δύναμης ανά τροχό, με βάση το αν αυτός σπινάρει ή όχι. Για το βέλτιστο φρενάρισμα εκτός δρόμου, τα συστήματα ESP και ABS συνεργάζονται με την τετρακίνηση, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Παράλληλα το «έξυπνο» τιμόνι Smart Steer, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, διαθέτει ρύθμιση της υποβοήθησης σε τρία επίπεδα (Normal, Comfort & Sport), για να προσαρμόζεται στις εκάστοτε οδηγικές απαιτήσεις.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ