Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai: «Τελειώνει» τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Hyundai: «Τελειώνει» τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Διαβάστηκε από 7865 αναγνώστες - 29/12/2021

Σταματάει την ανάπτυξη νέων θερμικών κινητήρων ο όμιλος Hyundai και ετοιμάζεται να ρίξει όλο το βάρος των ερευνών και της εξέλιξης στην ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί η Hyundai να μας χάρισε πριν λίγο καιρό τρία αυτοκίνητα υπερ-όπλα, i20N, i30N και Kona N, αλλά φαίνεται πως ήταν το κύκνειο άσμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα δούμε από την κορεάτικη εταιρία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Θυσιάζονται στο βωμό της ηλεκτροκίνησης


Συγκεκριμένα, το τμήμα έρευνας και εξέλιξης του ομίλου, που βρίσκεται στην πόλη Namyang και έχει προσωπικό 12.000 άτομα αναδιοργανώθηκε ριζικά. Ο Albert Biermann, που ήταν o υπεύθυνος για τη δημιουργία της Hyundai N κι είχε τη θέση του εκτελεστικού αντιπρόεδρου κι επικεφαλής του τμήματος δοκιμών και εξέλιξης οχημάτων υψηλής απόδοσης από τον Απρίλιο του 2015 (31 χρόνια ήταν επικεφαλής της BMW M), αποχώρησε από τη θέση του κι πλέον εργάζεται σαν τεχνικός σύμβουλος του ομίλου. Ταυτόχρονα η ομάδα μηχανικών των θερμικών κινητήρων μετατράπηκε σε ομάδα έρευνας και ανάπτυξης για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα που είχαν άμεση σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης πλέον έχουν μεταφερθεί στο νέο τμήμα εξέλιξης μπαταριών.

Νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης και τα μοντέλα που έρχονται


Στόχος του ομίλου είναι να μειώσει το χρόνο εξέλιξης νέων ηλεκτρικών αυτοκίνητων και παράλληλα να δημιουργήσει μια νέα, πιο σύγχρονη πλατφόρμα, εκτός της E-GMP που ήδη βασίζονται τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Στο πλάνο του ομίλου υπάρχουν ήδη 3 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτοιμα για λανσάρισμα, το Hyundai Ioniq 5, το Hyundai Ioniq 6 και το Kia EV6, ενώ ετοιμάζονται πυρετωδώς το Hyundai Ioniq 7 και Kia EV9. Ταυτόχρονα το πολυτελές παρακλάδι του ομίλου, Genesis, ετοιμάζει να βγάλει στην αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό GV60.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε