Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με συνδρομή κάποια χαρακτηριστικά των ΙΧ της Hyundai
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με συνδρομή κάποια χαρακτηριστικά των ΙΧ της Hyundai

8/5/2024

Έρχονται τα Features-on-Demand (FODs) στα Hyundai.
Νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες επί πληρωμή.
Θα μπορούν να βελτιωθούν τα παλιά αυτοκίνητα.
Ίδια πορεία έχουν ακολουθήσει και άλλες μάρκες.

Έρχονται τα Features-on-Demand (FODs) στα Hyundai

Μέσω συνδρομής θα είναι διαθέσιμα κάποια από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα αυτοκίνητα της Hyundai. Η κορεατική μάρκα ανακοίνωσε τον ερχομό των Features-on-Demand (FODs), που επί της ουσίας πρόκειται για λειτουργίες τις οποίες οι οδηγοί θα πρέπει να πληρώσουν εάν θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν.

Θα μπορούν να βελτιωθούν τα παλιά αυτοκίνητα

Η κίνηση αυτή έρχεται μέσω της εταιρείας Hyundai Connected Mobility, που ιδρύθηκε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα και συγκεντρώνει τα προγράμματα συνδρομής αυτοκινήτου Mocean και συνδεδεμένων υπηρεσιών Bluelink. Η Hyundai δεν γνωστοποιεί ποια χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν, αλλά λέει ότι μεταξύ άλλων τα FODs θα παρέχουν το πλεονέκτημα της βελτίωσης των παλαιότερων αυτοκινήτων.
 
Ως παράδειγμα αναφέρθηκε πως, ένα παλαιότερο ηλεκτρικό Hyundai θα μπορούσε να γίνει πιο αποδοτικό, τροποποιώντας τους ηλεκτρικούς κινητήρες και το πακέτο μπαταρίας, χάρη στην εγκατάσταση νέων ενημερώσεων λογισμικού για τη βελτίωση της απόδοσης του υπάρχοντος υλικού. Ανάλογες βελτιώσεις θα μπορούσαν να γίνουν και στον τομέα των συστημάτων ασφάλειας, φυσικά όλα με κάποιο κόστος.

Ίδια πορεία έχουν ακολουθήσει και άλλες μάρκες

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν η BMW προχώρησε σε ανάλογη κίνηση και δέχτηκε έντονη κριτική ζητώντας συνδρομή για τα θερμαινόμενα καθίσματα, ενώ σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο κάνει και η Mercedes για την πιο προηγμένη ρύθμιση του συστήματος τετραδιεύθυνσης, όπως και η Audi με το διζωνικό σύστημα κλιματισμού και σε κάποια αυτοκίνητα για το σύστημα high-beam assist και το προσαρμοζόμενο cruise control. Τέλος, η Stellantis εκτιμά ότι οι δυνατότητες Features-on-Demand (FODs) θα γεμίσουν τα ταμεία των μαρκών, κάνοντας λόγο στο παρελθόν για επιπλέον κέρδη 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις