Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Μήπως κάποιοι «μηχανόβιοι» το έχουν παρακάνει;

Μήπως κάποιοι «μηχανόβιοι» το έχουν παρακάνει;

27/7/2024

Αν και χώνονται «σφήνα» μεταξύ των αυτοκινήτων, ελαττώνουν την κίνηση
Όμως μπαίνουν σε δρόμους με απαγόρευση, πατάνε πεζοδρόμια και ξεκινάνε με κόκκινο
Δυστυχώς η ευελιξία τους βοηθάει να κάνουν ότι θέλουν
Chickengame: βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και γίνονται κινούμενοι στόχοι

Αν και χώνονται «σφήνα» μεταξύ των αυτοκινήτων, ελαττώνουν την κίνηση

Οι μοτοσυκλέτες ήταν ανέκαθεν συνώνυμο της ελευθερίας και της...αυτοδιάθεσης, και οι αναβάτες τους  έχουν κάθε λόγο να νιώθουν και λίγο… «easyriders». Το να καβαλάς μια μηχανή είναι συνώνυμο της ανεξαρτησίας, αφού συνήθως οδηγείς μόνος σου αλλά και διατηρείς μια αποστασιοποίηση  από το …πλήθος. Οι υπόλοιποι οδηγοί στοιβάζονται στην κίνηση, όντας ανήμποροι να ελιχθούν όπως ένας μοτοσικλετιστής. Η αλήθεια είναι ότι, αν οι οδηγοί μοτοσυκλετών δεν είχαν τη δυνατότητα της διείσδυσης ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τότε όλοι οι υπόλοιποι θα φτάναμε στο σπίτι μας πολύ αργότερα σε καθημερινή βάση, αφού οι συνθήκες κίνησης θα γίνονταν ακόμη χειρότερες από αυτές που επικρατούν.

Όμως μπαίνουν σε δρόμους με απαγόρευση, πατάνε πεζοδρόμια και ξεκινάνε με κόκκινο

Μήπως όμως κάποιοι «μηχανόβιοι» το έχουν παρακάνει; Μήπως αυτή η ευελιξία τους έχει κάνει υπέρμετρα «πρακτικούς», με αποτέλεσμα να κάνουν οτιδήποτε... πρακτικά τους βολεύει; Προφανώς η διαπίστωση αυτή δεν αφορά όλους τους αναβάτες μοτοσυκλετών, αλλά δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις την ανώριμη - οδηγικά - συμπεριφορά κάποιων,  αλλά και το γεγονός ότι η κατάσταση δυστυχώς, όσο πάει και χειροτερεύει . Όλο και πιο συχνά θα δεις οδηγό δικύκλου που περιμένει στο φανάρι, να τσεκάρει και να αποφασίζει να ξεκινήσει πριν ανάψει πράσινο, τρομάζοντας πολλές φορές γύρο τους άλλους οδηγούς και πεζούς που σαφώς και δεν είναι προετοιμασμένοι για μια τέτοια ενέργεια. ¶λλες φορές κάποια δε διστάζουν να «καβαλήσουν» μέχρι και τα πεζοδρόμια, γιατί απλά τους εξυπηρετεί να κόψουν δρόμο, ή θα «χωθούν» σε δρόμο με απαγορευτικό για τον ίδιο λόγο.

Δυστυχώς η ευελιξία τους βοηθάει να κάνουν ότι θέλουν

Η δικαιολογία ότι μερικοί αναβάτες είναι βιαστικοί όντας σε ώρα εργασίας, αλλά και η ευελιξία που η χρήση ενός δίκυκλου οχήματος συνεπάγεται, τους βοηθούν  να κάνουν μερικές φορές στο δρόμο ό,τι θέλουν και να μην σέβονται τους υπόλοιπους. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιδεικνύει  οδηγικό πολιτισμό, αφού στο κάτω-κάτω όλοι μας σε κάποια δουλεία ή υποχρέωση πάμε. Ένα μηχανάκι (ειδικά μικρότερου μεγέθους) μπορεί να στρίβει ευκολότερα από ένα αυτοκίνητο, να καβαλήσει με μεγάλη άνεση τα πεζοδρόμια και να χωρέσει σχεδόν παντού. Έτσι, μερικοί αναβάτες έχουν πάει στην λογική «το κάνω γιατί μπορώ».

Chickengame: βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και γίνονται κινούμενοι στόχοι

Η δε πρακτική μερικών βάση της οποίας βγαίνουν στο ανάποδο ρεύμα σε δρόμους χωρίς διαχωριστικό, έτσι ώστε να προσπεράσουν γρήγορα το σύνολο της κίνησης στην πλευρά τους, εξαναγκάζοντας τους «απέναντι» οδηγούς να κάνουν στην άκρη τρομοκρατημένοι, είναι μια σχετικά πρόσφατη «μόδα». Τουλάχιστον επικίνδυνη, η οποία καθιστά τους μοτοσικλετιστές εκτός από παράτολμους και «κινούμενους στόχους» για όσους οδηγούς του αντίθετου ρεύματος, οι οποίοι, ασχέτως αν οδηγούν ορθά, πρέπει να έχουν διπλάσια προσοχή και επαγρύπνηση για ένα όχημα το οποίο κινείται με υψηλή ταχύτητα κατά πάνω τους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις