autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Νέο 100% ηλεκτρικό Peugeot E-408

Νέο 100% ηλεκτρικό Peugeot E-408

3/10/2024

Η Peugeot συμπληρώνει την γκάμα των ηλεκτρικών με το νέο Peugeot E-408: Εντυπωσιακό από κάθε γωνία, 100% ηλεκτρικό

Η PEUGEOT συμπληρώνει τη σειρά ηλεκτρικών της οχημάτων, με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του PEUGEOT 408, μετά το πρόσφατο λανσάρισμα της υβριδικής έκδοσης το 2024. Το νέο PEUGEOT E-408 συνδυάζει την απροσδόκητη γοητεία μιας fastback σιλουέτας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την ισχύ ενός κινητήρα 157 kW/210 hp και την απόλαυση της ηλεκτρικής οδηγικής εμπειρίας της Peugeot, με αυτονομία έως 453 km. Όσον αφορά την επαναφόρτιση, η διαδικασία γίνεται απλή με τον ενσωματωμένο προγραμματιστή διαδρομών (trip planner). Η PEUGEOT προσφέρει επίσης απόλυτη ηρεμία στους πελάτες της, παρέχοντας εγγύηση 8 ετών/160.000 kmγια την μπαταρία.
 

  • ·          ALLURE: Με τη fastback σιλουέτα και τον 100% ηλεκτρικό κινητήρα του, το PEUGEOT E-408 είναι μια μοναδική πρόταση στην αγορά.
 
  • ·          EMOTION: Η απόλαυση της 100% ηλεκτρικής οδήγησης ενισχύεται με το PEUGEOT i-Cockpit® και το δυναμικό πλαίσιο.
 
  • ·          EXCELLENCE: Το PEUGEOT E-408 ολοκληρώνει τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της PEUGEOT, τη μεγαλύτερη που διαθέτει οποιοσδήποτε mainstream κατασκευαστής στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με 12 ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και LCVs.

Με την αποκάλυψη του PEUGEOT 408 το 2022, η PEUGEOT έφερε τη γοητεία ενός πρωτόγνωρου fastback σχεδίου στην κορυφή της κατηγορίας D. Το 408 ξεχωρίζει με τη δυναμική σιλουέτα, τις εκλεπτυσμένες γραμμές που προσφέρουν μια ανυψωμένη θέση οδήγησης, την κομψότητα και την premium πολυτέλεια μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Τα δύο συστήματα κίνησης, PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8 και PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8, σηματοδότησαν το πρώτο βήμα στον εξηλεκτρισμό του 408. Νωρίτερα φέτος, το HYBRID 136 e-DCS6 εντάχθηκε στη σειρά 408. Το νέο PEUGEOT E-408 ανεβάζει την ηλεκτρική στρατηγική στο επόμενο επίπεδο με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης μηδενικών εκπομπών, ισχύος 157 kW/210 hp σε συνδυασμό με μια μπαταρία NMC 58,2 kWh (ωφέλιμη).

Η κυκλοφορία του PEUGEOT E-408, στις αρχές του 2025, σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο βήμα στην επιδίωξη της PEUGEOT να γίνει ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Το νέο PEUGEOT E-408 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mulhouse και θα επωφελείται από το πρόγραμμα ALLURE CARE, με εγγύηση έως και 8 χρόνια / 160.000 χλμ.

ALLURE: ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ FASTBACK

Ο καινοτόμος και απροσδόκητος σχεδιασμός fastback ταιριάζει απόλυτα με τη μοντέρνα φιλοσοφία του νέου PEUGEOT E-408. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που επιτρέπει την πλήρη ηλεκτροκίνηση χωρίς να συμβιβάζεται το στυλ, η δυναμική ή η εσωτερική άνεση.

Με συνολικό μήκος 4,69 μ. και πλάτος 1,85 μ. (με τους καθρέπτες διπλωμένους), το PEUGEOT E-408 χρησιμοποιεί την πολυενεργειακή πλατφόρμα E-EMP2 (Efficient Modular Platform), γνωστή για το μεγάλο μήκος του μεταξονίου 2,79 μ. Αυτές οι γενναιόδωρες διαστάσεις επιτρέπουν την εγκατάσταση της μπαταρίας στο κάτω μέρος του οχήματος, κάτω από το πάτωμα και ανάμεσα στους τροχούς, διατηρώντας έτσι τον χώρο της καμπίνας και χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους για δυναμική οδική συμπεριφορά, όπου η απόλαυση οδηγεί την πρόοδο.

Αυτή η αρχιτεκτονική συνδυάζει τη δυναμική κομψότητα ενός fastback, τη συμπεριφορά στο δρόμο αντάξια των καλύτερων σεντάν και μια ελαφρώς υπερυψωμένη θέση οδήγησης που ενισχύει την καθημερινή απόλαυση, ασφάλεια και άνεση.

Επιβλητική, αιλουροειδής παρουσία

Με φαρδιά μετατρόχια - 1,59μ μπροστά και 1,60μ πίσω - το PEUGEOT E-408 πατά σταθερά στο δρόμο. Παρά το γεγονός ότι είναι υπερυψωμένο από το έδαφος (χαρακτηριστικό Crossover), προσφέρει ένα κομψό και σπορ προφίλ χάρη στο περιορισμένο ύψος των 1,49μ, το οποίο βελτιώνει την αεροδυναμική.
 
Ο αιλουροειδής χαρακτήρας του PEUGEOT E-408 τονίζεται από τη μοναδική και αιχμηρή επεξεργασία των επιφανειών του αμαξώματος, ιδιαίτερα αισθητή προς τα πίσω – με τα «αυτιά της γάτας», το καπό του χώρου αποσκευών και το σχήμα των φτερών - δημιουργώντας αιχμηρές όψεις σχεδιασμένες να παίζουν με το φως.
 
Τα προστατευτικά του αμαξώματος και των θόλων των τροχών εκτείνονται σε έναν στιβαρό μαύρο πίσω προφυλακτήρα, ο οποίος, κόβοντας το χρώμα του αμαξώματος διαγώνια, τονίζει τον δυναμισμό του πίσω μέρους. Οι μεγάλοι τροχοί γραφίτη 19 ιντσών με καινοτόμο σχεδιασμό έχουν ελαστικά 225-50R19 με πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης (κατηγορία A+).

Σελ.
2
Σύγχρονη ταυτότητα
Σελ.
3
Μια ζεστή ατμόσφαιρα στην καμπίνα
Σελ.
4
Excellence: Μια συνεχής αναζήτηση για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα
Σελ.
5
Μέγιστη ασφάλεια για βέλτιστη ηρεμία
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις