Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Παραλύει η μισή Αθήνα για τον τελικό του Conference League

Παραλύει η μισή Αθήνα για τον τελικό του Conference League

27/5/2024

Ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χλμ. από το γήπεδο στις 29 Μαΐου
Θα επηρεαστούν και Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση
Η πρόσβαση θα αφορά μόνο οχήματα με διαπίστευση
Έρχεται παράταση στα ωράρια των ΜΜΜ

Ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χλμ. από το γήπεδο στις 29 Μαΐου

Ο επερχόμενος τελικός του UEFA Conference League απέχει ελάχιστα. Όσοι πραγματοποιούν μετακινήσεις γύρω από την Νέα Φιλαδέλφεια, δήμο στον οποίο θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης, πρέπει να ετοιμαστούν για ένα «δύσκολο» διήμερο, καθώς ένα τέτοιο γεγονός φέρνει και ρυθμίσεις στην κυκλοφορία. Προ ολίγων ημερών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε προβεί στην πρώτη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ρυθμίσεις αυτές. Για την ημέρα του τελικού (29 Μαΐου) θα επικρατήσει απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου της OPAP Arena σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, με μόνη εξαίρεση άτομα που χρίζουν βοήθεια, ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους. Επιπρόσθετα, κλειστή θα μείνουν οι οδοί Καππαδοκίας, Πίνδου (η οποία παρέχει πρόσβαση από την Εθνική στην Λεωφόρο Δεκελείας).

Θα επηρεαστούν και Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση

Κι αν νομίζατε ότι τα μέτρα θα αφορούν μόνο την πόλη διεξαγωγής του τελικού, κάνατε λάθος. Στην συνέχεια της ανακοίνωσής της, η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει ότι και οι γύρω δήμοι θα επηρεαστούν με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ονομάζοντας το Γαλάτσι, την Νέα Ιωνία και την Μεταμόρφωση, δίχως όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ακόμη, στο κείμενο γίνεται λόγος για το κλείσιμο της εθνικής οδού από το ύψος Αχαρνών έως την Μεταμόρφωση, καθώς και το κλείσιμο της γέφυρας Βρυούλων, καθώς και για τροχονομικές ρυθμίσεις και στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού.

Η πρόσβαση θα αφορά μόνο οχήματα με διαπίστευση

Ισχυρές είναι οι συστάσεις που γίνονται για την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και των ταξί, καθώς τα μέτρα κυκλοφορίας απαγορεύουν την χρήση οχημάτων ΙΧ. Θα υπάρχουν αρκετές ζώνες ελέγχου, τόσο στην Νέα Φιλαδέλφεια όσο και πέριξ και η προσέγγιση θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής. Ενδεικτικά, οι δύο λεωφόροι που αναμένεται να «παραλύσουν» είναι οι Δεκελείας και Ηρακλείου (από την Ριζούπολη ως και την Νέα Ιωνία), αλλά πιθανότατα να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις.
 

Έρχεται παράταση στα ωράρια των ΜΜΜ

Οι συστάσεις για αποκλειστική χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατό οι μετακινήσεις με ΙΧ γύρω από τις ακτίνες που προαναφέραμε, προφανώς και θα επηρεάσει την κινητικότητα στα μέσα. Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την ΣΤΑΣΥ την παράταση του ωραρίου λειτουργίας τόσο του Μετρό, όσο και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο του απλού κόσμου, όσο και των φιλάθλων την ημέρα διεξαγωγής του τελικού. Τέλος, ως είθισται, αναμένονται ειδικά μέτρα για την κυκλοφορία VIP θεατών από και προς το γήπεδο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε