Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Πόσο σημαντικό είναι πως η MG ήρθε στην Ελλάδα με 7 χρόνια εγγύηση;

Πόσο σημαντικό είναι πως η MG ήρθε στην Ελλάδα με 7 χρόνια εγγύηση;

12/6/2024

Μόνο η Ford έχει μεγαλύτερη εγγύηση στην Ελλάδα.
Δημιουργείται μία επιπλέον ασφάλεια για τους νέους κατόχους, αφού για 7 χρόνια δεν ασχολείσαι.
Μπορεί να είναι κινεζική η MG πλέον, αλλά στην Ευρώπη διπλασίασε τις πωλήσεις της το 2023.
Στην Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει και πηγαίνει καλά σε πωλήσεις.

Μόνο η Ford έχει μεγαλύτερη εγγύηση στην Ελλάδα

Η εγγύηση ενός αυτοκινήτου είναι ένα κριτήριο που παίζει το δικό του ρόλο κατά την επιλογή του οχήματος που θα αγοράσουμε, μιας και όσα περισσότερα χρόνια προσφέρει ένας κατασκευαστής, τόσο περισσότερο θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο πως θα είμαστε καλυμμένοι αν προκύψει κάποια ζημιά. 

Όλα τα αυτοκίνητα που διατίθενται προς πώληση στην Ευρώπη είναι υποχρεωμένα να έχουν εγγύηση τουλάχιστον 2 ετών. Από εκεί και έπειτα, ο κάθε κατασκευαστής ή εισαγωγέας προσφέρει εγγύηση μέχρι εκεί που κρίνει πως είναι καλύτερο. Στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη εγγύηση έχει η Ford, που διαρκεί 8 χρόνια. Αμέσως μετά ακολουθούσε μόνο η Kia με 7 έτη. Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, γιατί από τότε που η MG λανσαρίστηκε ξανά στη χώρα μας μετά από απουσία δεκαετιών, τα μοντέλα της συνοδεύονται επίσης από 7ετή εγγύηση, βάζοντας ουσιαστικά τα «γυαλιά» στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Δημιουργείται μία επιπλέον ασφάλεια για τους νέους κατόχους, αφού για 7 χρόνια δεν ασχολείσαι

Μπορούμε να πούμε πως η εγγύηση μας δείχνει μια εικόνα από το πόσο ανθεκτικό είναι ένα αυτοκίνητο, μιας και γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται βλάβες. Από τη στιγμή που ο κατασκευαστής ξέρει πως τα οχήματά του είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα, δεν έχει φόβο να αυξήσει τα χρόνια της εγγύησης, αφού γνωρίζει πως δεν θα προκύψουν προβλήματα και ζημιές που θα πρέπει να καλύψει δωρεάν.
Πέραν τούτου όμως, με τόσο μεγάλες εγγυήσεις ξέρεις πως ό,τι και να πάει στραβά δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς για 7 χρόνια. Αφήνεις το αυτοκίνητο στο συνεργείο, παίρνεις όχημα αντικατάστασης, και σε ειδοποιούν όταν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Μπορεί να είναι κινεζική η MG πλέον, αλλά στην Ευρώπη διπλασίασε τις πωλήσεις της το 2023

Η MG είναι μια εταιρεία που έχει βαθιά ιστορία 1 αιώνα, μιας και φτάνει πίσω στο 1924. Από το 2006 βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής SAIC, η οποία ιδρύθηκε το 1954 και είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Μπορεί λοιπόν η MG να έχει πλέον καταγωγή από την Απω Ανατολή, όμως θέλει να εδραιωθεί στην Ευρώπη, κάτι που όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει να πετυχαίνει.

Ας αφήσουμε τα νούμερα να μιλήσουν: Το 2023 στην Γηραιά Ήπειρο πωλήθηκαν 231.684 MG, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του 2022. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεπεράσει τις 300.000 πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2024 και βασίζεται στο επερχόμενο MG 3 για να το πετύχει, το οποίο είναι υβριδικό, ανήκει στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης και μάλιστα έρχεται άμεσα στην Ελλάδα.
Αν κρίνουμε όμως και από τα μοντέλα που έχουμε ήδη δοκιμάσει, τα αυτοκίνητα της MG προσφέρουν ένα καλό value for money πακέτο, μιας και είναι αρκετά ποιοτικά, πωλούνται σε προσιτές τιμές και έχουν πλούσιο εξοπλισμό. Η 7ετής εγγύηση αποτελεί ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα της εταιρείας.

Στην Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει και πηγαίνει καλά σε πωλήσεις

Η επιστροφή της MG στην Ελλάδα έγινε το Σεπτέμβρη του 2023, δηλαδή πολύ πρόσφατα για τα δεδομένα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέσα στους 2,5 μήνες του προηγούμενου έτους η εταιρεία σημείωσε 732 πωλήσεις, ένα νούμερο που δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό.
Στο πρώτο 5μηνο του 2024 οι ταξινομήσεις των MG στην Ελλάδα έφτασαν τις 1.553, μια αύξηση της τάξης του 112%. Το MG ZS μάλιστα, το μικρό SUV της εταιρείας, βρίσκεται στο TOP 10 των πωλήσεων για το τρέχον έτος.

Εσείς τι πιστεύετε; Πόση από τη μέχρι στιγμής επιτυχία της MG οφείλεται στην 7ετή εγγύηση; Δημιουργεί αυτή η κίνηση επιπλέον ασφάλεια στους κατόχους, σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες; Θα θέλατε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της MG;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε