autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Stellantis: Ανακοίνωσε δοκιμές μπαταριών στερεάς κατάστασης!

Stellantis: Ανακοίνωσε δοκιμές μπαταριών στερεάς κατάστασης!

24/10/2024

Το Dodge Charger Daytona θα είναι το μοντέλο που θα τις δοκιμάσει!
Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αυξήσουν ραγδαία την αυτονομία.
Προτεραιότητα στις νέες μπαταρίες θα έχουν οι Alfa Romeo και Jeep.

Το Dodge Charger Daytona θα είναι το μοντέλο που θα τις δοκιμάσει

Η Stellantis κάνει το επόμενο βήμα στον τομέα των μπαταριών, ανακοινώνοντας πως θα ξεκινήσει να δοκιμάζει στους δρόμους, μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν από το 2026 και το πρώτο μοντέλο που θα αποτελέσει το πεδίο δοκιμών θα είναι το νέο Dodge Charger Daytona. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των δοκιμών, στη συνέχεια οι μπαταρίες θα είναι διαθέσιμες για τα μοντέλα των 14 μαρκών που διαθέτει.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αυξήσουν ραγδαία την αυτονομία

Υπεύθυνη για την κατασκευή των μπαταριών στερεάς κατάστασης της Stellantis, είναι η αμερικανική start-up εταιρεία, Factorial. Οι νέες μπαταρίες υποστηρίζεται πως έχουν ενεργειακή πυκνότητα μεγαλύτερη από 390 Wh/κιλό, αριθμός σημαντικά βελτιωμένος με αυτό των περίπου 270 Wh/κιλό, που συναντούμε σε πολλές σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία.

Προτεραιότητα στις νέες μπαταρίες θα έχουν οι Alfa Romeo και Jeep

Η Stellantis για τις ανάγκες των δοκιμών θα τοποθετήσει τις μπαταρίες σε έναν στόλο Dodge Charger Daytona. Μέσω του νέου σπορ αυτοκινήτου θα μπορέσει να επικυρώσει βασικά στοιχεία όπως η απόδοσή και η αντοχή τους σε πραγματικές συνθήκες. Ο Όμιλος είπε πως τα μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large από τις Alfa Romeo, Maserati, Jeep, Dodge και Chrysler θα έχουν προτεραιότητα για τις νέες μπαταρίες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα είναι διαθέσιμες και για τις υπόλοιπες μάρκες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις