Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Τέλος στο χαρτί: Θα πληρώνεις τις κλήσεις σου με κωδικό RF!

Τέλος στο χαρτί: Θα πληρώνεις τις κλήσεις σου με κωδικό RF!

10/7/2024

Το έργο ονομάζεται Smart Policing και βασίζεται σε ειδικές συσκευές και εφαρμογές
Πιλοτική εκκίνηση από Αθήνα και Θεσ/νίκη
Ο παραβάτης θα ενημερώνεται με sms και email
Τα πρόστιμα θα πληρώνονται όπως οι ηλεκτρονικές συλλαγές λογαριασμών

Το έργο ονομάζεται Smart Policing και βασίζεται σε ειδικές συσκευές και εφαρμογές

Η πρόοδος της τεχνολογίας συνεισφέρει στον εκμοντερνισμό και την εξέλιξη της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Οι διευκολύνσεις που μπορεί να παρέχει δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεκμετάλλευτες από την Τροχαία, η οποία, από εδώ και στο εξής, θα χρησιμοποιεί νέα μέσα για το έργο της. Συγκεκριμένα, από την πρώτη Ιουλίου, το σύστημα βεβαίωσης παράβασης άλλαξε άρδην, με τις χάρτινες κλήσεις να αποτελούν οριστικά παρελθόν. Στην θέση τους, ένα νέο ηλεκτρονικό έργο με τίτλο «Smart Policing», το οποίο βασίζεται σε ειδικές συσκευές, καθώς και την αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει την ηλεκτρονική βεβαίωση της εκάστοτε παράβασης.

Πιλοτική εκκίνηση από Αθήνα και Θεσ/νίκη

Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για ένα νέο έργο (ή μέτρο αν θέλετε) το οποίο, όχι μόνο απαλλάσσει την τροχαία και το προσωπικό από την χρήση του χαρτιού, μα κυρίως, εκσυγχρονίζει το σύστημα καταγραφής παραβάσεων. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, η οποία θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Το Smart Policing (έξυπνη αστυνόμευση σε ελεύθερη μετάφραση) ξεκινά από τις δύο μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις της χώρας μας, δηλαδή την πρωτεύουσα Αθήνα, αλλά και την Θεσσαλονίκη. Σταδιακά αναμένεται η εξάπλωσή του και σε άλλες πόλεις αλλά και περιοχές της χώρας.

Ο παραβάτης θα ενημερώνεται με sms και email

Η εξέλιξη στον ψηφιακό τομέα είναι πολυεπίπεδη, έτσι και στο ζήτημα του συγκεκριμένου έργου. Πώς φτάσαμε σε μια τέτοια μετάβαση και με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το νέο σύστημα; Το πρώτο μέτρο έχει να κάνει με τον εξοπλισμό των αστυνομικών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές. Σε δεύτερη φάση, με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού και της αντίστοιχης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά η εκάστοτε τροχονομική παράβαση. Τρίτον, με την ολοκλήρωση της ενέργειας του οργάνου της τάξης, θα αποστέλλεται άμεσα η βεβαίωση παράδοσης ηλεκτρονικά στον λογαριασμό στο gov που διατηρεί ο κάθε πολίτης, ενώ θα του γνωστοποιείται και μέσω SMS (μήνυμα) στο κινητό, όπως και στο email (ηλεκτρονική αλληλογραφία) που διατηρεί.

Τα πρόστιμα θα πληρώνονται όπως οι ηλεκτρονικές συλλαγές λογαριασμών

Τελευταίος κρίκος στην «αλυσίδα» των ψηφιακών – πλέον – προστίμων, είναι η πληρωμή αυτών και το πως θα ολοκληρώνεται. Η ενημέρωση κάνει λόγο για ξεχωριστούς κωδικούς τύπου RF, όπως ακριβώς βλέπουμε στους περισσότερους λογαριασμούς υπηρεσιών όπως ρεύματος, ύδρευσης, καυσίμων, τηλεπικοινωνίες κ.α. . Είναι ένα μέτρο στα πλαίσια της γενικότερης εξέλιξης και εκσυγχρονισμού του δικτύου, για τη διευκόλυνση των πολιτών και την αμεσότητα των πληρωμών. Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό αφορά (σε πρώτη φάση) μόνο τον Δήμο Αθηναίων, όπως ξεκαθαρίζει η αντίστοιχη ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργείου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε