Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το επόμενο Nissan GTR θα είναι ηλεκτρικό. Ιεροσυλία ή Μόδα;

Το επόμενο Nissan GTR θα είναι ηλεκτρικό. Ιεροσυλία ή Μόδα;

9/12/2023

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πότε, αλλά σίγουρα ένα ηλεκτρικό GT-R θα έρθει στο επόμενο διάστημα» είπε ο CEO της Nissan, Ashwani Gupta. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε έναν ηλεκτρικό «αγωνιστή» ή να ξεχάσουμε όσα ξέρουμε;

Το νέο Nissan GTR θα είναι ηλεκτρικό

Μέσα στην «μάχη» να μην αποδεχτούμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουμε διαβάσει κάθε λογής προβληματισμό των οδηγών αυτοκινήτου. Ένα από τα επιχειρήματα όσων είναι αντίθετοι με την ηλεκτροκίνηση, είναι πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι fun to drive, και πως θα πρέπει να ξεχάσουμε τα αυτοκίντα επιδόσεων. Η ιστορία όμως, βάλθηκε να τους διαψεύσει. Μαζί τους και ο CEO της Nissan, Ashwani Gupta, που έκανε επίσημες δηλώσεις για το επόμενο GTR αλλά και τα σχέδια της Nissan. 

Μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει η σχεδίαση του νέου Nissan GTR

Φήμες υπήρχαν για μεγάλο διάστημα, για την αλλαγή του επόμενου GTR. Πολλοί δεν ήθελαν να το πιστέψουν, αφού το GTR αποτελεί έναν από τους Θρύλους της αυτοκίνησης, και «τους θρύλους δεν τους ακουμπάς», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν. Οι Γιαπωνέζοι έχουν όμως διαφορετκά σχέδια. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας, έκαναν λόγο για παύση της εξέλιξης θερμικών κινητήρων και στροφή αποκλειστικά στο ρεύμα. Και δεν έφτναε μόνο αυτό, αλλά ήρθε τώρα και ο κ. Ashwani Gupta, να βάλει και εμάς στην πρίζα (εκτός από το GTR) και να μας ανακοινώσει πως από φέτος κιόλας θα ξεκινήσει η εξέλιξη σχεδίασης του νέου μοντέλου. Αν όλα πάνε καλά, η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει μέσα στο 2024.

Οι ρύποι και ο θόρυβος εξαφάνισαν το Nissan GTR από την Ευρώπη

Ο λόγος που το επόμενο GTR θα είναι ηλεκτρικό, είναι πλέον εμφανής! Οι ρύποι που παράγει ένας τέτοιος κινητήρας επιδόσεων, ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ρύπων της Ε.Ε. και πρόσφατα έφαγε «απαγορευτικό» και από τα όρια θορύβου. Να θυμίσουμε πως η τελευταία έκδοση του GTR, (GT-R 2023MY) δεν πουλήθηκε ποτέ στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές για το θόρυβο αλλά και τους ρύπους. 

15 χρόνια ιστορίας θα διαγραφούν από 1 πρίζα

15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου GTR που έκλεψε τις καρδιές των θερμόαιμων οδηγών, βρεθήκαμε λοιπόν στο απόλυτο μηδέν. Αν κάποιος έλεγε μέχρι και μερικά χρόνια πριν, πως ένα από τα πιο επικά Ιαπωνικά performance αυτοκίνητα, θα διαγραφούν από τα κατάστιχα των δρόμων και θα αντικατασταθεί από μια «μπαταρία με ρόδες», θα τον έλεγαν τρελό ή ανίδεο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ιεροσυλία αυτή την αλλαγή στην Nissan, αλλά οι αξιωματούχοι της Ιαπωνικήγς βιομηχανίας, δεν έχουν την ίδια άποψη! Που όμως προσβλέπουν;

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε