Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το αυτοκίνητο θα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ μετά την τοποθέτηση, όπου και θα προστεθεί η χρήση υγραερίου στην άδεια κυκλοφορίας.

Κατά περίπτωση, που διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, η τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης θα βγάλει εκτός εγγύησης διάφορα μέρη του αυτοκινήτου.

Η ύπαρξη συστήματος LPG και η ευλαβικότητα με την οποία τηρούνται τα σέρβις αυτού, επ ουδενί δε σημαίνει ότι μπορούμε να αραιώσουμε τη συχνότητα των κανονικών σέρβις του κινητήρα.

Τι γίνεται με το ΚΤΕΟ;

Διαβάστηκε από 7713 αναγνώστες

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το αυτοκίνητο θα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ μετά την τοποθέτηση, όπου και θα προστεθεί η χρήση υγραερίου στην άδεια κυκλοφορίας. Πέρα από αυτό τον αρχικό έλεγχο, οι υπόλοιπες επισκέψεις στο ΚΤΕΟ ακολουθούν κάθε δύο έτη. Πέρα των τυπικών δικαιολογητικών θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας την πρωτότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών του εγκαταστάτη, καθώς και βεβαίωση ελέγχου του συστήματος υγραερίου από εξουσιοδοτημένο κέντρο. Η τελευταία έχει ισχύ 30 ημερών και κοστίζει από 20 έως 40 ευρώ.


Τι γίνεται με τις εγγυήσεις;
Κάθε εγκαταστάτης που σέβεται το όνομά του προσφέρει εγγύηση για το κιτ άπαξ και ακολουθείτε τα σέρβις του, αλλά δε συμβαίνει υποχρεωτικά το ίδιο και με την εγγύηση της αντιπροσωπείας. Κατά περίπτωση, που διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, η τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης θα βγάλει εκτός εγγύησης διάφορα μέρη του αυτοκινήτου, από τις βαλβίδες και το σύστημα καύσης έως τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα εντόσθια του κινητήρα. Εδώ μόνο η ερώτηση στην αντιπροσωπεία για το συγκεκριμένο μοντέλο θα σας δώσει πλήρη απάντηση.

Πολλοί εγκαταστάτες προσφέρουν επίσης πέραν των προληπτικών ελέγχων στο αυτοκίνητο και ολοκληρωμένα πακέτα σέρβις τόσο του συστήματος υγραεριοκίνησης όσο και του αυτοκινήτου σας. Ακόμα και σε περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρει να αποχωριστείτε το συνεργείο σας, καλό είναι να εκμεταλευτείτε την προσφορά δωρεάν ελέγχων.

Αλλάζει κάτι στα κανονικά σέρβις;
Η ύπαρξη συστήματος LPG και η ευλαβικότητα με την οποία τηρούνται τα σέρβις αυτού, επ ουδενί δε σημαίνει ότι μπορούμε να αραιώσουμε τη συχνότητα των κανονικών σέρβις του κινητήρα. Αντίθετα, πρέπει να τα τηρούμε κατά γράμμα. Ειδικά τα φίλτρα, τα μπουζί και το κύκλωμα ψύξης πρέπει να ελέγχονται τακτικά για τη διασφάλιση της μακροζωίας του κινητήρα.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω σέρβις το σύστημα LPG;
Μετά την διασκευή ενός αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο, είναι σημαντικό ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μην αμελεί τη συντήρηση του συστήματος όποτε αυτό είναι προγραμματισμένο.

Συνήθως, ένα service υγραερίου γίνεται μετά από 15,000-20,000 χλμ, ή κάθε 12 μήνες. Η καταμέτρηση χιλιομέτρων είναι βοηθητική και ενδεικτική, καθώς ο εγκέφαλος του συστήματος υγραερίου καταγράφει ώρες λειτουργίας και όχι χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται κυρίως στην πόλη, δουλεύοντας πολλές ώρες στο ρελαντί χωρίς ωστόσο να κινείται θα χρειαστεί να κάνει σέρβις στις ίδιες ώρες λειτουργίας μεν, αλλά σε λιγότερα καταγεγραμμένα χιλιόμετρα από ένα όχημα που κινείται κυρίως στην Εθνική.
 
Τα σύγχρονα συστήματα υγραερίου είναι προγραμματισμένα ώστε να υπενθυμίζουν στον οδηγό ότι πρέπει να γίνει service με μια χαρακτηριστική ηχητική ειδοποίηση. 

Το service του υγραερίου περιλαμβάνει καθαρισμό και ρύθμιση των μπεκ, αλλαγή στα φίλτρα του υγραερίου και μηδενισμό στην καταγραφή ωρών λειτουργίας για τον επαναπρογραμματισμό του επόμενου service. Λοιπές αλλαγές ή ρυθμίσεις γίνονται μόνο στην περίπτωση που ο ειδικός κρίνει ότι είναι αναγκαίες.  

Tips by Tsopelogiannis
Εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο στην περίπτωση service του LPG/CNG, αλλά όταν γενικότερα επισκέπτεστε κάποιον επαγγελματία τεχνικό, είναι να δίνετε τις σωστές πληροφορίες και να ενημερώνετε για οποιαδήποτε επισκευή έχετε κάνει. Κι αυτό γιατί ενώ μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχει μεταβληθεί κάτι σημαντικό στην λειτουργία του kit LPG/CNG, η επισκευή αυτή μπορεί να επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, περιγράφοντας στον τεχνικό σας, οτιδήποτε θεωρείτε περίεργο σε σχέση με την συμπεριφορά του συστήματος, τον βοηθάτε να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος και να το επιδιορθώσει.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ