Ο σύμμαχος στη συντήρηση και απόδοση του ΙΧ μας

Διαβάστηκε από 4528 αναγνώστες - 19/4/2017

Ότι πρέπει να γνωρίζεις για τον μεγαλύτερο σύμμαχό μας στη συντήρηση του αυτοκινήτου, τα πρόσθετα χημικά

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που βοηθά το αυτοκίνητό μας να παραμένει σε καλή κατάσταση είναι η συνέπεια μας στα σέρβις. Αν όμως θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα για το ΙΧ μας, υπάρχουν τα πρόσθετα χημικά που μας βοηθάνε τόσο στο να λύσουμε κάποια μικροπροβλήματα όσο και να βελτιώσουμε την λειτουργία του αυτοκινήτου, με μόλις λίγα ευρώ επιπλέον. Κάνοντας χρήση των χημικών βγαίνουμε σίγουρα κερδισμένοι καθώς η γκάμα τους είναι πολύ μεγάλη και η προσφορά τους πολύπλευρη.

Ποια τα κέρδη που αποκομίζεις χρησιμοποιώντας τα πρόσθετα χημικά και ποιο το κόστος

Τα κέρδη που αποκομίζεις από τη χρήση των πρόσθετων χημικών είναι πολλά και σε πολλούς τομείς. Αφενός υπάρχουν τα χημικά που τα προσθέτουμε στο καύσιμο και βελτιώνουν τη απόδοση του κινητήρα, αφετέρου υπάρχουν και αυτά που προστατεύουν διάφορα μέρη της μηχανής του ΙΧ μας, δίνοντας της έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και ομαλότερη λειτουργία. Σε ότι αφορά το κόστος αγοράς των σκευασμάτων ξεκινούν από τα 4 ευρώ, ωστόσο η χρήση τους αποφέρει μεγάλο κέρδος, αφού μπορεί να αποτρέψει ζημιές που το κόστος επισκευής είναι πολλαπλάσιο.    

Τι πρέπει να προσέξεις στα πρόσθετα χημικά

Όσα καλά μπορούν να προσφέρουν άλλες τόσες ζημιές μπορούν να προκαλέσουν αν δεν τηρηθούν οι κανόνες για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σκευάσματα για τη βενζίνη αντιστοιχούν μόνο σε βενζινοκινητήρες, όπως και  του πετρελαίου αντιστοίχως, ενώ στα πρόσθετα λαδιού καλό είναι να αποφανθεί ο πωλητής  αφού τον ενημερώσετε για το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Η δοσολογία είναι το παν στη συγκεκριμένη εφαρμογή, μιας και λιγότερη δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ  υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Εάν νιώθετε οικείοι με το χώρο του αυτοκινήτου και εμπιστεύεστε τις γνώσεις και τα χέρια σας η χρήση είναι απλούστατη. Εάν πάλι δεν επιθυμείτε να αναλάβετε την ευθύνη, τη πρώτη φορά εφαρμογής μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα πρόσθετα χημικά

Τα πρόσθετα χημικά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα για ποιο μέρος του αυτοκινήτου προορίζεται η χρήση τους (κινητήρας, σύστημα ψύξης, κιβώτιο ταχυτήτων κ.α) , αλλά και με βάση το καύσιμο του κινητήρα, καθώς άλλα μπαίνουν στους βενζινοκινητήρες αλλά στους πετρελαιοκινητήρες και άλλα στα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο (LPG). Επίσης να σημειώσουμε πως χωρίζονται και με βάση τις υπηρεσίες που παρέχουν. Παραδείγματος χάρη, υπάρχουν τα πρόσθετα χημικά που καθαρίζουν τον κινητήρα, όπως και αυτά που βελτιώνουν την απόδοση του, αλλά και εκείνα που προστατεύουν το αμάξι από πιθανόν ζημιές που μπορούν να συμβούν.  

Ποια είναι τα προϊόντα που βρίσκουμε στην αγορά και τι προσφέρουν

Τα προϊόντα που μπορούμε να βρούμε στην  αγορά είναι τα εξής:

Γενικά

1. Χημικό για εσωτερικό καθαρισμό κινητήρα
Καθαρίζει το σύστημα λίπανσης. Διασπά τη μόλυνση και τα ιζήματα σε μόρια και προστατεύει τη μηχανή κατά τον καθαρισμό με ισχυρά αντιτριβικά λιπαντικά.
2. Χημικό για εσωτερική προστασία με νανομόρια – αντιτριβικό 
Το υψηλά αποτελεσματικό- αντιτριβικό στρώμα με νανομόρια, προστατεύει διαρκώς τον κινητήρα από τη φθορά, εγγυάται άμεση λίπανση στην ψυχρή εκκίνηση, ενώ με τα νανομόρια προστατεύονται όλα τα επίπεδα εσωτερικής ροής του κινητήρα και των εξαρτημάτων, όπως για παράδειγμα το σύστημα λίπανσης, τo υδραυλικό τιμόνι, το σύστημα ταχυτήτων και το διαφορικό.
3. Βελτιωτικό λαδιού 
Βελτιώνει τη λίπανση μειώνοντας σημαντικά τη φθορά και την τριβή μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων. Μειώνει την κατανάλωση λαδιού και καυσίμου, την θερμοκρασία λειτουργίας και λαδιού, την τριβή καθώς και τον θόρυβο των εξαρτημάτων.
4. Προστασία υδραυλικών ωστηρίων
Εξουδετερώνει τους ενοχλητικούς θορύβους και μειώνει την τριβή και την φθορά, επίσης βελτιώνει τα χαρακτηριστικά της ψυχρής εκκίνησης.
5. Αντικαπνικό λαδιού
Μειώνει σημαντικά την κάπνα και τον σχηματισμό της από όλους τους βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες & LPG (υγραέριο).
6. Στεγανοποίηση διαρροών λαδιού κινητήρα
Εμποδίζει την διαρροή λαδιών μηχανής, ενώ μειώνει σημαντικά την φθορά και τριβή.
Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή του συστήματος καυσίμου που αναφέρεται τόσο σε πετρελαιοκίνητα όσο και σε βενζινοκίνητα. 
 
Πετρέλαιο

1. Καθαρισμός συστήματος τροφοδοσίας
 
Εξουδετερώνει την μόλυνση, αφαιρεί τα κατάλοιπα ρητινών και ελευθερώνει τα "μπλοκαρισμένα" μπεκ και τις αντλίες. Εξουδετερώνει τα κατάλοιπα άνθρακα και αιθάλης από όλη την περιοχή του άνω μέρους του κυλίνδρου. Λιπαίνει και προστατεύει το σύστημα ψεκασμού πετρελαίου και την περιοχή του άνω μέρους κυλίνδρου.
2. Αντιπαγωτικό και προστατευτικό 
Προστατεύει το πάγωμα του πετρελαίου. Εμποδίζει το σχηματισμό κρυστάλλων παραφίνης που δημιουργούνται εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Βελτιώνει την ικανότητα φιλτραρίσματος αποτρέποντας το φράξιμο του φίλτρου. Βελτιώνει σημαντικά την ψυχρή εκκίνηση και τη ρευστότητα του καυσίμου diesel. Λιπαίνει με άριστο τρόπο όλα τα κινούμενα εξαρτήματα του συστήματος καυσίμου.
3. Αντιβακτηριακό 
Απολυμαίνει ολόκληρο το σύστημα καυσίμου diesel εξουδετερώνοντας βακτήρια και μύκητες που δημιουργούνται λόγω της ανάμιξης τουλάχιστον 7% biodiesel στο καύσιμο diesel, επίσης παρεμποδίζει το φράξιμο του φίλτρου καυσίμου.
4. Βελτιωτικό και καθαριστικό
Βελτιώνει την ποιότητα του πετρελαίου και μειώνει τα κατάλοιπα άνθρακα στις βαλβίδες και τον θάλαμο καύσης. Βελτιώνει την καύση μειώνοντας τις τιμές καυσαερίων.

Βενζίνη 

1. Καθαριστικό συστήματος τροφοδοσίας και ομογενοποίηση
 
Απομακρύνει τα υπολείμματα λειτουργίας του συστήματος καυσίμου από το ρεζερβουάρ έως τους θαλάμους καύσης. Αφαιρεί τις βερνικοειδείς επικαθήσεις και τα αδιάλυτα που σχηματίζονται στις δεξαμενές καυσίμου. Ομογενοποιεί το νερό στο καύσιμο υπό μορφή γαλακτώματος- μίγμα κατάλληλο για καύση. Απομακρύνει ρητινώδη και κολλώδη υπολείμματα από τη γραμμή καυσίμου καθώς και υπολείμματα οπτάνθρακα από το άνω τμήμα του κυλίνδρου. Η αποτελεσματική και καθαρή καύση που προσφέρει, μειώνει το ποσοστό εκπομπών καυσαερίων και παρατείνει τη ζωή του κινητήρα.
2. Βελτιωτικό αριθμού οκτανίων
Αυξάνει τον αριθμό οκτανίων του καυσίμου, εξασφαλίζοντας σημαντική βελτίωση της ανταπόκρισης του κινητήρα.
 
Σύστημα ψύξης

1. Στεγανωτικό διαρροών
Εμποδίζει την διαρροή από τις αντλίες νερού, έχοντας τους εναλλάκτες θερμότητας και τις βαλβίδες θερμότητας χωρίς να φρακάρει τις  κυψέλες του ψυγείου ή τους μηχανισμούς του καλοριφέρ.
2. Αποπλυστικό 
Εξουδετερώνει σε όλο το ψυκτικό σύστημα τις μολύνσεις, τα βλαβερά ιζήματα και τα άλατα. Διαλύει τη λάσπη και καθαρίζει τον εναλλάκτη θερμότητας. Καθαρίζει τις βαλβίδες, τους θερμοστάτες και τις αντλίες. Προστατεύει αποτελεσματικά από την σκουριά και την διάβρωση. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων και συνεισφέρει σημαντικά στην εκπομπή του ζεστού και κρύου αέρα.
3. Συντηρητικό 
Εμποδίζει την ηλεκτρόλυση και το φαινόμενο της σπηλαίωσης, βελτιώνει την μετάδοση θερμότητας και διατηρεί σταθερή την τιμή  ΡΗ . Προστατεύει από τη σκουριά, τη διάβρωση και τα υπολείμματα αλάτων. Λιπαίνει τις βαλβίδες, το θερμοστάτη και τις αντλίες νερού.
4. Καθαριστικό λαδιού
Καθαρίζει ολοκληρωτικά το σύστημα ψύξης και αφαιρεί τα κατάλοιπα λαδιού επίσης διαλύει και άλλων ειδών μολύνσεις όπως την "λάσπη" του ψυκτικού υγρού, τα ασβεστώδη υπολείμματα κ.α.
 
Κιβώτιο ταχυτήτων

1. Αποπλυστικό αυτόματου κιβωτίου 
Αφαιρεί υπολείμματα οξειδωμένου λαδιού και μόλυνση καθαρίζοντας ολοκληρωτικά το σύστημα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.
2. Βελτιωτικό αυτόματου κιβωτίου 
Μειώνει τις τριβές, βελτιώνει τη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων, βοηθά στην συντήρηση φλαντζών και τσιμουχών. Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων.
3. Λιπαντικό εύκολης εναλλαγής ταχυτήτων
Εξασφαλίζει ομαλή και αθόρυβη εναλλαγή ταχυτήτων. Μειώνει σημαντικά φθορά , τριβή & εξασφαλίζει ιδανική λίπανση σε όλες τις θερμοκρασίες.  
4. Στεγανοποίηση διαρροών σασμάν
Σταματάει αποτελεσματικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την διαρροή λαδιού. Διατηρεί τις τσιμούχες και τα ο-ρινγκ εύκαμπτα. Μειώνει σημαντικά  φθορά και τριβή.
 
Σύστημα διεύθυνσης   

1. Προστασία συστήματος διεύθυνσης και διαφορικού
Προστατεύει όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του συστήματος διεύθυνσης  και των διαφορικών ενάντια στη φθορά και την τριβή, ενώ εξασφαλίζει τη ασφαλή και ομαλή λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης και εξουδετερώνει τα ενοχλητικά τριξίματα.
 
Σύστημα κλιματισμού

1. Καθαριστικός αφρός
Ενεργός αφρός που δρα στις επιφάνειες του εξαερωτήρα, για τον επαγγελματικό καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού. Αφαιρεί τη βρωμιά, βακτηρίδια και μύκητες. Με ευχάριστο άρωμα.
2. Καθαριστικό-απολυμαντικό σπρέι A/C καμπίνας
Καθαρίζει αποτελεσματικά το σύστημα κλιματισμού και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.
3. Στεγανοποιητικό διαρροών συστήματος A/C
Εντοπίζει το σημείο διαρροής στο σύστημα A/C και το στεγανοποιεί μόνιμα, χωρίς καμία αντίδραση με το οξυγόνο και την υγρασία.

Σχετικες Ειδησεις

Advertisement