Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Η ζωή μετά τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία

    Διαβάστηκε από 6574 αναγνώστες - 24/11/2016

    Τα μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία είναι δύο ειδών: Είτε εξειδικευμένα, είτε γενικά. Οι διαφορές τους, τόσο σε νοοτροπία όσο και σε τιμολογιακές πολιτικές είναι οι εξής:
     
    Εξειδικευμένα συνεργεία
    Τα εξειδικευμένα συνεργεία όπως λέει και το όνομά τους, ασχολούνται είτε αποκλειστικά με τα μοντέλα μιας συγκεκριμένης μάρκας, είτε, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις με συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων, συνήθως ακριβών σπορ εκδόσεων.
     
    Οι τιμές τους είναι χαμηλότερες από αυτές των εξουσιοδοτημένων αλλά συνήθως αρκετά ακριβότερες από αυτές των γενικών συνεργείων. Ο λόγος είναι η εξειδίκευση που έχουν, η οποία διασφαλίζει ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα είναι τουλάχιστον εφάμιλλες με αυτές των επίσημων συνεργείων, καθώς έχουν τόσο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, όσο και μηχανικούς με πολλά χρόνια εμπειρίας στα συγκεκριμένα μοντέλα.
     
    Γενικά συνεργεία αυτοκινήτων
    Σε αντίθεση με τα εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτων, τα γενικά συνεργεία αναλαμβάνουν την πλειοψηφία των μοντέλων που κυκλοφορούν.
     
    Οι τιμές τους είναι χαμηλότερες τόσο από αυτές των εξουσιοδοτημένων όσο και των εξειδικευμένων, ενώ η εμπειρία των μηχανικών σε διάφορους τύπους αυτοκινήτων τους κάνει πιο ευέλικτους δίνοντάς τους μεγαλύτερο εύρος γνώσεων και τρόπων προσέγγισης για τη λύση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να εμφανιστούν.
     
    Καθώς δεν είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο συνεργείο θα έχει την τεχνογνωσία για το μοντέλο μας, ειδικά εάν αυτό είναι σύγχρονης τεχνολογίας, καλό είναι να ρωτήσουμε τόσο για την εμπειρία τους στο συγκεκριμένο μοντέλο, όσο και για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που διαθέτουν, για σύνδεση με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου – τόσο για τα διαγνωστικά προγράμματα, όσο και για τυχόν ρυθμίσεις που μπορεί να χρειαστούν.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ