Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Υψηλή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλό φινίρισμα και άφθονη τεχνολογία χαρακτηρίζουν το νέας σχεδίασης εσωτερικό του Qashqai.

Σύγχρονη και δυναμική σχεδίαση έχει το νέο Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai

Διαβάστηκε από 35926 αναγνώστες - 10/3/2014

Tο νέο Nissan Qashqai έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του και να διεκδικήσει την κορυφή ανάμεσα στα οικογενειακά μοντέλα και όχι μόνο.
Tο νέο Nissan Qashqai έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις: είναι 50 χλστ. πιο μακρύ και 20 χλστ. πιο φαρδύ αλλά και 15 χλστ. πιο χαμηλό, και h σχεδίαση διατηρεί τις βασικές γραμμές του αρχικού crossover, αλλά ταυτόχρονα είναι μοντέρνα. Αυτή η μικρή μείωση του ύψους βελτίωσε σημαντικά την αεροδυναμική του νέου Qashqai, χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως η νέα μάσκα, η πίσω αεροτομή οροφής, ενώ σημασία δόθηκε και εκεί που δεν φτάνει το μάτι, όπως το επίπεδο πάτωμα κάτω από το αυτοκίνητο που βελτιώνει την ροή του αέρα. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Nissan, V-Shape το λέει η εταιρεία, περιλαμβάνει το σύστημα Active Grille Shutter, που κλείνει τις γρίλιες όταν δεν απαιτείται μεγάλη ροή αέρα για να ψύξει τον κινητήρα, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική. Η αισθητική πάντα περιλαμβάνει και υποκειμενικό κριτήριο, αλλά εν προκειμένω οι σχεδιαστές της Nissan τα κατάφεραν περίφημα δημιουργώντας ένα μοντέρνο σύνολο, με δυναμικό χαρακτήρα.

Εσωτερικό – Χώροι
Το εσωτερικό του νέου Qashqai έχει σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα την ποιότητα και την τεχνολογία. Το νέο ταμπλό έχει αφρώδες πλαστικό στο πάνω μέρος του και στο μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψής του. Η νέα κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει την – έξτρα – οθόνη αφής, ο επιλογέας ταχυτήτων είναι ψηλότερα τοποθετημένος, ενώ η βάση της έχει μαξιλαράκια για να ακουμπούν τα γόνατα. Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την NASA, για να προσφέρουν εκτός από πλευρική στήριξη και την απαιτούμενη άνεση, ενώ νέο είναι και το σπορ τριάκτινο τιμόνι. Ξεχωρίζει η πολύ καλή συναρμολόγηση και το φινίρισμα, όπως και η καλή ποιότητα υλικών.

Κινητήρας
Το νέο Nissan Qashqai εξοπλίζεται στην βασική του έκδοση με τον νέο turbo βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 115 ίππους. Ο κινητήρας αυτός, με κωδικό DIG-T, διαθέτει άμεσο ψεκασμό, έχει μέση κατανάλωση 5,6 λτ/100 χλμ. και εκπέμπει 129 γρ/χλμ CO2. Τον Σεπτέμβριο θα διατεθεί και η αντίστοιχη έκδοση των 1,6 λτ. με απόδοση 150 ίππους. Οι γνωστοί μας diesel κινητήρες του γκρουπ Nissan-Renault, ο 1,5 με 110 ίππους και ο 1,6 με 130 ίππους είναι οι diesel επιλογές για το νέο Qashqai. O «μικρός» 1,5 έχει βελτιωμένη ροπή κατά 20 Nm, η μέση κατανάλωσή του είναι 3,8 λτ/100 χλμ. και με εκπομπές 99 γρ/χλμ. CO2, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Ο «μεγάλος», ο 1,6 diesel, μπορεί να συνδυαστεί και με το νέο αυτόματο κιβώτιο X-tronic. Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με μηχανικά κιβώτια 6 σχέσεων ενώ το αυτόματο X-tronic θα τοποθετηθεί αργότερα και στην βασική έκδοση με τον 1,2 κινητήρα. H βασική έκδοση με τον 1,2 τούρμπο κινητήρα βενζίνης (115 PS) κοστίζει είναι 17.150 ευρώ (με απόσυρση) και από 19.710 ευρώ ξεκινάει το Qashqai με τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110 PS), ενώ η τιμή για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130PS) ξεκινά από 22.110 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ