Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο εσωτερικό του Tiguan ξεχωρίζει η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και η εργονομία.

VW Tiguan

Διαβάστηκε από 36259 αναγνώστες - 10/3/2014

Το VW Tiguan αποτελεί μια καλή επιλογή στην κατηγορία των μικρομεσαίων Crossover. Διαθέτει ευχάριστη σχεδίαση και δυναμική παρουσία χωρίς ακρότητες, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ποιότητα κατασκευής και το άψογο φινίρισμα. Το Tiguan είναι σε θέση να μετακινήσει μια 4μελή οικογένεια δίχως παραχωρήσεις, αν και συγκριτικά με τα άλλα μικρομεσαία crossover, δεν ξεπερνά το μέσο όρο. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το πορτ μπαγκάζ των 360 λτ., με το πλήρως όμως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητάς του, με τη μετακίνηση του πίσω συρόμενου και πλήρως αναδιπλούμενου καθίσματος.
Πολύ ισορροπημένα χαρακτηριστικά παρουσιάζει το Tiguan στο δρόμο, καθώς συνδυάζει με ιδανικό τρόπο την άνεση με τη σταθερότητα, προσφέροντας παράλληλα θετική οδηγική αίσθηση. Κινούμενο στην πόλη, είναι εύκολο και φιλικό στους χειρισμούς, με καλή ευελιξία. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και όταν κινείται με γρηγορότερους ρυθμούς σε συνθήκες ταξιδιού, όπου γεμίζει με εμπιστοσύνη τον οδηγό του. Ουδετερότητα το χαρακτηρίζει και σε διαδρομές με στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και τάσεις υποστροφής θα εμφανιστούν μόνο κατόπιν έντονης πίεσης σε κλειστά κομμάτια και με την απενεργοποίηση του ESP. Οι τετρακίνητες εκδόσεις έχουν φυσικά το πάνω χέρι σε πρόσφυση στις στροφές, αλλά και σε εκτός δρόμου ικανότητες.
Το Tiguan διατίθεται με τον 1,4 TSI κινητήρα, σε 2 εκδόσεις: με 122 ίππους ή με 160 ίππους. Ειδικά η έκδοση των 160 ίππων συνδυάζεται με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας, το DSG, και προσφέρεται στην πολύ καλή τιμή των 27.250 ευρώ ή 26.290 ευρώ με απόσυρση. Ως πετρελαιοκίνητο, διατίθεται με τον 2,0 TDI των 140 ίππων. Όλοι τους, χάρη και στη τεχνολογία BlueMotion διακρίνονται για τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ