Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι μεμβράνες βελτιώνουν την απόδοση του κλιματιστικού

Τι πρέπει να ξέρω για τις αντηλιακές μεμβράνες

Διαβάστηκε από 7794 αναγνώστες - 3/3/2017

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση αντηλιακών μεμβρανών; Πώς αυξάνουν την παθητική ασφάλεια; Και πώς βοηθούν στην καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού; Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Υπεριώδη Ακτινοβολία & Παθητική Ασφάλεια
Οι αντηλιακές μεμβράνες αποτελούνται από πολλά επιμέρους στρώματα, και επιστρώσεις τιτανίου και αλουμινίου, που προστατεύουν από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η προστασία μπορεί να φτάσει το 99% και παράλληλα, ανάλογα με το χρώμα του αυτοκινήτου, μειώνεται και ηλιακή θερμότητα στο εσωτερικό του σαλονιού. Αυτό συμβάλει στην καλύτερη υγεία οδηγού και επιβατών, ιδιαίτερα αν περιλαμβάνονται άτομα με ευαισθησία στο δέρμα ή παιδιά.
Οι ηλιακές μεμβράνες αυξάνουν επίσης την παθητική ασφάλεια μας. Οι μεμβράνες γίνονται ένα σώμα με τα κρύσταλλα. Έτσι, εάν σπάσει κάποιο κρύσταλλο σε περίπτωση ατυχήματος, τα κομμάτια του δε θα διασκορπιστούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αποφεύγοντας τον τραυματισμό κάποιου επιβάτη. Επίσης, η ορατότητα του οδηγού είναι καλύτερη, καθώς περιορίζεται η αντηλιά και τα κακορυθμισμένα φώτα των υπόλοιπων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα σε οδήγηση τις νυχτερινές ώρες.

Απόδοση κλιματιστικού & αντικλεπτική προστασία
Μια καλή ηλιακή μεμβράνη, όπως είπαμε μειώνει την ηλιακή θερμότητα στο εσωτερικό του σαλονιού. Αυτό βοηθά στην καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού κα ως αποτέλεσμα στην μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.
Οι ηλιακές μεμβράνες συμβάλουν επίσης, στην αντικλεπτική προστασία του οχήματός μας. Ο επίδοξος κλέφτης δεν έχει καλή ορατότητα στο εσωτερικό, ενώ ακόμα και αν σπάσει το τζάμια θα βρει μπροστά του τη μεμβράνη, για την οποία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να την κόψει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, τα περιστατικά μερικής κλοπής είναι 72% λιγότερα στα αυτοκίνητα με αντηλιακές μεμβράνες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις