Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φέρει την πιστοποίηση του κατασκευαστή;

30/11/2020

Πέρα από τον σωστό δείκτη ιξώδους για έναν κινητήρα, είναι εξίσου σημαντικό τα λιπαντικά που θα επιλεχθούν να φέρουν την πιστοποίηση του κατασκευαστή. Πώς θα γνωρίζουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο; Ασφαλώς από τη συσκευασία του λιπαντικού, στην οποία πρέπει να αναγράφεται η πιστοποίηση που ορίζει ο κατασκευαστής του κινητήρα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τις δικές τις πιστοποιήσεις για να λιπαντικά. Η πιστοποίηση του εκάστοτε κινητήρα αναγράφεται στο εγχειρίδιο συντήρησης και πρέπει να υπάρχει στην ετικέτα του λιπαντικού που θα επιλέξετε. Μόνο έτσι για γνωρίζετε ότι ο κατασκευαστής εγκρίνει τη χρήση ενός λιπαντικού. Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:



BMW Longlife-04: Πιστοποίηση της BMW για σύγχρονους κινητήρες πετρελαίου με DPF. Αφορά δείκτες SAE 0W-30, 0W-40, 5W-30 και 5W-40.
Ford WSS-M2C948-B: Πιστοποίηση της Ford για λεπτόρρευστα λιπαντικά (5W20) που θα χρησιμοποιηθούν στον τρικύλινδρο EcoBoost χωρητικότητας 1 λτ.
ΜΒ 226.51: Πιστοποίηση της Mercedes-Benz για λιπαντικά που θα τοποθετούνται στους κινητήρες πετρελαίου που εξοπλίζονται με φίλτρο DPF και παρέχονται από τη Renault.  
504.00 VW: Πιστοποίηση της VW για κινητήρες που πληρούν τις απαιτήσεις των προτύπων εκπομπών Euro IV.
GM Dexos 2: Πιστοποίηση της Opel για τα λιπαντικά οχημάτων που κατασκευάστηκαν από το 2011 και μετά.

Όπως διαπιστώσατε, για κάθε ομάδα κινητήρων υπάρχει και η αντίστοιχη πιστοποίηση κατασκευαστή. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να επιλέξετε τα κατάλληλα λιπαντικά, αρκεί να «διασταυρώσετε» ότι στις πιστοποιήσεις της πίσω ετικέτας της συσκευασίας συμπεριλαμβάνεται αυτή για τον κινητήρα σας και το ιξώδες είναι σύμφωνο με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Σχετικες επιχειρησεις