Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Fiat Tipo: Από 14.350 ευρώ!

Διαβάστηκε από 8722 αναγνώστες - 10/4/2018

Το πεντάθυρο Fiat Tipo είναι ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο, με μεγάλους χώρος και ανάλογα με την έκδοση κινητήρα που εφοδιάζεται, ξεχωρίζει για το Value for Money επίπεδο που διαμορφώνει. Κοιτώντας το εξωτερικά, το ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα που ενώνει τα όμορφα φωτιστικά σώματα και το μυώδες καπό στο μπροστινό μέρος. Στο πλάι του αμαξώματος ξεχωρίζει το έντονο νεύρο που το διατρέχει, ενώ η μεγάλη πίσω κολώνα διαμορφώνει άμεσα πιο δυναμική εικόνα στο εμπνευσμένο σχεδιαστικά ολοκαίνουριο πίσω μέρος. Το μήκος του 5θυρου Fiat Tipo είναι στα 4,37 μ. είναι δηλαδή μικρότερο από το σεντάν κατά 164 χλστ. ωστόσο έχει κατά 2 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, με τις υπόλοιπες διαστάσεις να είναι ίδιες.

Στον τομέα των χώρων, έχει γίνει καταπληκτική δουλειά με αποκορύφωμα τον χώρο αποσκευών. Ο τελευταίος είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας και επιβεβαιώνει ακράδαντα τον οικογενειακό χαρακτήρα του ιταλικού μικρομεσαίου. Πιο συγκεκριμένα, το πίσω κάθισμα του Tipo προσφέρει αρκετό «αέρα» για τα πόδια των επιβατών (τα 146 χλστ. είναι από τις καλές τιμές στην κατηγορία), ενώ όσον αφορά στο αέρα για το κεφάλι οι μεσαίου ύψους επιβάτες θα καθίσουν άνετα, οι ψηλότεροι πιο οριακά. Τέλος, όπως είπαμε ο χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία (440 λτ.), διαθέτει μεγάλο άνοιγμα, χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και αποτελεί το χωροταξικό highlight του μοντέλου.

Οδική συμπεριφορά: Η ποιότητα κύλισης επηρεάζεται από τον θόρυβο κατά την κύλισή του αλλά και τον θόρυβο από τον κινητήρα, που περνούν στην καμπίνα χωρίς να φιλτράρονται ικανοποιητικά. Η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός από το τιμόνι είναι καλή για τις καθημερινές μετακινήσεις χωρίς να προτρέπει για το κάτι παραπάνω, ωστόσο αν την συνηθίσεις και θελήσεις να κινηθείς σε σβέλτους ρυθμούς, το 5θυρο Tipo δεν θα προβληματίσει, παραμένοντας προβλέψιμο στις αντιδράσεις του και σταθερό, με το ESP να επεμβαίνει άμεσα όπου χρειαστεί.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ