Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

SEAT Leon X-Perience: Από 21.645 ευρώ

Διαβάστηκε από 8723 αναγνώστες - 10/4/2018

Πρακτικότητα και ευρυχωρία από στέισον, ικανότητες τετρακίνητου crossover και οικονομία από diesel. Το SEAT Leon X-Perience είναι ο ορισμός του «όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα». Βασίζεται πάνω στην στέισον βάγκον έκδοση του Leon φέροντας μια σειρά από crossover αισθητικές και τεχνικές αλλαγές σε αμάξωμα και εσωτερικό.

Το SEAT Leon X-Perience προβάλει την πρακτικότητα και την ευρυχωρία μέσω ενός μεγάλων διαστάσεων αμαξώματος (4.543 χλστ. μήκος, 2.630 χλστ. μεταξόνιο). Εμφανισιακά είναι μυώδες με κύριο χαρακτηριστικό το πίσω προφυλακτήρα που φέρει χαρακτηριστική αλουμινένια προστατευτική ποδιά. Μάλιστα, για να τονιστεί ο… περιπετειώδης χαρακτήρας του μοντέλου, υπάρχουν επιπλέον πλαστικά μαύρα προστατευτικά στα τόξα των φτερών και σε όλο το κάτω τμήμα του αμαξώματος, ενώ έχουν προστεθεί αλουμινένιες ράγες στην οροφή. 

Στον τομέα των χώρων, το Leon X-Perience διατηρεί φυσικά στο έπακρο την πρακτικότητα και την ευρυχωρία, που χαρακτηρίζει και την «απλή» στέισον έκδοση. Στο εσωτερικό υπάρχουν μια σειρά από θήκες για μικροαντικείμενα εύκολα προσβάσιμες, ενώ στο πορτ-μπαγκάζ των 587 λτ. στοιχεία, όπως το διπλό πάτωμα και το χαμηλό κατώφλι, βολεύουν στη μεταφορά.(ουσιαστικά παίρνει τη σκυτάλη από το Tipo, μη ξεχνάμε όμως πως μιλάμε για διαφορετικό αμάξωμα). Με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει και τα 1.470 λτ. Στους χώρους για τους επιβάτες στο πίσω κάθισμα, ο χώρος για τα κεφάλια είναι καλύτερος από το 5θυρο Leon λόγω του τραβήγματος προς τα πίσω της οροφής, ενώ 3 άτομα θα ταξιδέψουν με περίσσια άνεση.

Οδηγική συμπεριφορά: Παρά το αυξημένο συνολικό βάρος, το Leon Χ-Perience δεν εμφανίζεται σε καμία περίπτωση πλαδαρό ή λιγότερο συμμετοχικό από τα υπόλοιπα αδέρφια του, με σωστό τιμόνι, ευχάριστα χειριστήρια και δυναμικά φρένα. Όταν τελειώσει η άσφαλτος η κορυφαία σε απόκριση τετρακίνηση και η ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος (163 χλστ.) επιτρέπουν το κυνήγι της περιπέτειας χωρίς ο οδηγός να έχει το άγχος μήπως κολλήσει σε σαθρά εδάφη, λάσπες, χιόνια κ.λπ. Τα εντελώς ασφάλτινα ελαστικά βάζουν πάντως τα όρια τους πριν ο οδηγός εξαντλήσει τα δικά του ή αυτά του αυτοκινήτου.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ