Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Tucson 1.6T 48V Hybrid 180PS: Κορεάτης από το μέλλον!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Tucson 1.6T 48V Hybrid 180PS: Κορεάτης από το μέλλον!

Διαβάστηκε από 203924 αναγνώστες - 29/11/2021

Με εμφάνιση που ξεχωρίζει, ποιοτική και μοντέρνα καμπίνα και κινητήρα 180 ίππων με τετρακίνηση, το Hyundai Tucson είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, για όλους τους σωστούς λόγους.  Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του πιο ολοκληρωμένου Tucson μέχρι σήμερα.


Το φουτουριστικό Hyundai Tucson ξεχωρίζει από τις έντονα γωνιώδεις και «πρησμένες» επιφάνειες

Το φουτουριστικό Hyundai Tucson ξεχωρίζει από τις έντονα γωνιώδεις και «πρησμένες» επιφάνειες

HYUNDAI ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίησέ το »

 
Το Hyundai Tucson βρίσκεται πια στην 4η γενιά του, πιο εντυπωσιακό, ξεχωριστό και ολοκληρωμένο από ποτέ. Στο Super Test που κάναμε, είχαμε στη διάθεσή μας την τετρακίνητη έκδοση με τους 180 ίππους και το 7άρι DCT κιβώτιο, στο πλουσιότερο εξοπλιστικό πακέτο Distinctive που κοστίζει 33.790 ευρώ.


Εμφάνιση: Φουτουριστικό το Tucson, σαν να έρχεται από το μέλλον

Το Hyundai Tucson ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα οχήματα στο δρόμο, χάρη στην φουτουριστική εμφάνιση που έχει, που δίνει στο κορεάτικο SUV κύρος και το κάνει να μοιάζει λες και ήρθε από το μέλλον. Εμπρός δεσπόζουν τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα που βρίσκονται ενσωματωμένα στην μάσκα του προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι οι επιφάνειες είναι φουσκωμένες και έντονα γωνιώδεις.
Πίσω, τα φώτα είναι επίσης ξεχωριστά, με σχήμα που θα μπορούσαμε να πούμε πως θυμίζει διπλούς «κυνόδοντες», και ενώνονται στη μέση από μία ενιαία φωτιζόμενη γραμμή. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στο δρόμο, το λογότυπο της Hyundai βρίσκεται στη βάση του παρμπρίζ, κάτω από το κρύσταλλο.
Η απόσταση από το έδαφος του αυτοκινήτου είναι 17 εκατοστά, καθιστώντας το ικανό και εκτός δρόμου. 


Εσωτερικό: Ποιοτικό, ντιζαϊνάτο και premium

Το φουτουριστικό εξωτερικό του Hyundai Tucson συνοδεύεται από ένα μοντέρνο εσωτερικό. Η κεντρική κονσόλα προεκτείνεται στο ταμπλό και δείχνει πως «αγκαλιάζει» τον οδηγό και συνοδηγό, και στο κέντρο της κυριαρχεί η οθόνη του infotainment, η οποία στη βασική έκδοση έχει διάσταση 8 ίντσες. Η έκδοση της δοκιμής μας ήταν η πιο «πλούσια» εξοπλιστικά Distinctive, και είχε μεταξύ άλλων οθόνη 10,25 ιντσών, αυτόματο 3ζωνικό κλιματισμό και θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός. Η καμπίνα αποπνέει premium «αύρα» και διακατέχεται από ποιοτικά υλικά. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.
Εκτός από μοντέρνα, η καμπίνα του νέου Hyundai Tucson είναι και ευρύχωρη. Όντας μικρομεσαίο, στο SUV μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 5 ενήλικες. Όσον αφορά τα νούμερα χωροταξίας, το διαθέσιμο πλάτος για τους πίσω είναι 141 εκατοστά, ενώ ο «αέρας» για τα γόνατά τους είναι 18 εκατοστά. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 577 λίτρα, και με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες, ο αριθμός μετατρέπεται σε 1.756 λίτρα. 


Κινητήρας-επιδόσεις: Ήπια υβριδικό με 180 ίππους

Ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων, ο οποίος έχει ήπια υβριδικό σύστημα 48V, αποδίδει 180 άλογα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς, και το μικρομεσαίο SUV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 8,1 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι 10,1 λίτρα/100 χλμ. 


Στο δρόμο: Κορυφαία ποιότητα κύλισης, αντάξια premium κατασκευών

Οδηγώντας το Hyundai Tucson στο δρόμο, νομίζουμε πως βρισκόμαστε σε κάποιο premium sedan, αφού η άνεση και η ποιότητα κύλισης είναι αντάξιες αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η ανάρτηση απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, εκμηδενίζοντάς τες, ενώ στην καμπίνα επικρατεί σιγή, χάρη στην αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα αλλά και τον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος κάνει τους αεροδυναμικούς θορύβους να απουσιάζουν.
 
Εν κατακλείδι, το Hyundai Tucson κλέβει επάξια τις εντυπώσεις, χάρη στην ξεχωριστή και φουτουριστική εμφάνιση και το ποιοτικό, πολυτελές και ευρύχωρο εσωτερικό του. Η ποιότητα κύλισης του μικρομεσαίου SUV της κορεάτικης εταιρείας και ο ισχυρός κινητήρας κάνουν το αυτοκίνητο μία ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία.