Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan Qashqai 1,3 140 PS mHEV : Υβριδικό, μοντέρνο με εξαιρετικό «περπάτημα»
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Qashqai 1,3 140 PS mHEV : Υβριδικό, μοντέρνο με εξαιρετικό «περπάτημα»

Διαβάστηκε από 203913 αναγνώστες - 29/11/2021

Το Nissan Qashqai βρίσκεται πλέον στην 3η γενιά του, και η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλήρη ανανέωση. Το μοντέρνο και αιχμηρό εσωτερικό συνδυάζεται με ποιοτική και ευρύχωρη καμπίνα, με την κύλιση στο δρόμο να θυμίζει ακριβότερα αυτοκίνητα.


Το Nissan Qashqai έχει υψηλή ποιότητα κύλισης και καλά ηχομονωμένη καμπίνα. Στις στροφές οι κλίσεις είναι λίγες

Το Nissan Qashqai έχει υψηλή ποιότητα κύλισης και καλά ηχομονωμένη καμπίνα. Στις στροφές οι κλίσεις είναι λίγες

NISSAN ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Κοινοποίησέ το »


Το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai είναι ριζικά ανανεωμένο. Για τις ανάγκες του Super Test επιστρατεύσαμε την έκδοση 1,3 λίτρου με 140 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία στο πακέτο εξοπλισμού Premium κοστίζει 26.790 ευρώ.
 

Εμφάνιση: Αιχμηρή σχεδίαση με δυναμικό χαρακτήρα

Το Nissan Qashqai βρίσκεται πλέον στην 3η γενιά του, και η Ιαπωνική εταιρεία του έχει χαρίσει δυναμική και αιχμηρή σχεδίαση με φουτουριστικά στοιχεία. Στο εμπρός μέρος, τα φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα boomerang, και, όπως το μικρότερο Juke, θυμίζουν φιγούρα manga με μισόκλειστα μάτια. Στο κέντρο του προβόλου δεσπόζει η μεγάλη γρίλια, στην οποία φιγουράρει το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας. Στο πλάι, το αμάξωμα είναι λαξεμένο και διακατέχεται από ευθείες εσοχές και εξοχές, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχούν τα τραπεζοειδή σχήματα. Η απόσταση από το έδαφος είναι 18 εκατοστά, και περιμετρικά του αυτοκινήτου συναντούμε προστατευτικά από μαύρο πλαστικό, ενισχύοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Qashqai.
 

Εσωτερικό: Υψηλής ποιότητας και αισθητικής με πίσω πόρτες που ανοίγουν 90 μοίρες

Η καμπίνα του νέου Nissan Qashqai είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά και έχει υψηλό επίπεδο αισθητικής. Η συναρμολόγηση του ταμπλό είναι στιβαρή, και στο επάνω μέρος βρίσκουμε μαλακό υλικό. Οι διακόπτες αποπνέουν αίσθηση ποιότητας, ενώ στην έκδοση της δοκιμής μας βρίσκεται μία οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός, και ενδιάμεσα του ταχύμετρου και του στροφόμετρου υπάρχει μία έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών.
Δεν είναι μόνο ποιοτικό το εσωτερικό του Nissan Qashqai, αλλά και ευρύχωρο. Στις πίσω θέσεις, η καμπίνα έχει πλάτος 139,5 εκατοστά, κάνοντας δυνατή την άνετη φιλοξενία 3 επιβατών, οι οποίοι έχουν διαθέσιμα 16 εκατοστά «αέρα» για τα γόνατά τους. Οι πόρτες που ανοίγουν με εντυπωσιακή γωνία 90 μοιρών καθιστούν εύκολη την πρόσβαση στο πίσω κάθισμα, και το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 436 λίτρα.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 140 ίπποι με κατανάλωση 7,5 λίτρα/100 χλμ

Για τα κινητήρια σύνολα του Qashqai, η Nissan εστιάζει στην βενζίνη και τον εξηλεκτρισμό. Κάτω από το καπό του μοντέλου της δοκιμής μας βρισκόταν ο ήπια υβριδικός DiG-T κινητήρας 1332 κυβικών, ο οποίος διαθέτει σύστημα 12 Volt και αποδίδει 140 ίππους. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Για τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 10,8 δευτερόλεπτα, και η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι 7,5 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Παραπέμπει σε premium sedan!

Το Nissan Qashqai πάντα φημιζόταν για την ποιοτική κύλισή του. Το νέο μοντέλο συνεχίζει αυτή την παράδοση, και μάλιστα είναι αρκετά «σκαλιά» πιο πάνω, αφού έχει κύλιση αντάξια ακριβότερων, premium sedan. Η καμπίνα είναι πολύ καλά ηχομονωμένη, και με κλειστά παράθυρα επικρατεί άκρα ησυχία. Η ανάρτηση απορροφά σωστά τους κραδασμούς, διατηρώντας όμως έναν sport χαρακτήρα, μιας και οι κλίσεις στις στροφές είναι περιορισμένες. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η νέα πλατφόρμα CMF-C, που συνεργάζεται άψογα με την ανάρτηση του νέου Qashqai.
Καταλήγοντας, το νέο Nissan Qashqai συνεχίζει τη βαριά κληρονομιά που διαθέτει και είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Ο εντυπωσιακός και μοντέρνος σχεδιασμός μαγνητίζει τα βλέμματα, η ευρύχωρη καμπίνα με την ανώτερη ποιότητα σε προδιαθέτει να πάρεις άλλα 4 άτομα και να απολαύσετε μαζί μία μακρινή διαδρομή, με την ήσυχη και ποιοτική κύλιση να πρωταγωνιστεί στα σχόλια των επιβατών.