Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το όχημα του Σεΐχη, μια λιμουζίνα και ένας εκσκαφέας

20/4/2021

Το Dodge Power Wagon του Σεΐχη του Ουράνιου Τόξου
Ο Σεΐχης Hamad bin Hamdan Al Nahyan αποκαλείται αλλιώς και «Rainbow Seikh», δηλαδή «Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου», επειδή έχει μία συλλογή από 7 Mercedes S-Class 500SEL, κάθε μία βαμμένη σε ένα από τα χρώματα του αγαπημένου μας μετεωρολογικού φαινομένου. Όταν έχεις 150 δισεκατομμύρια δολάρια  στη διάθεσή σου, μπορείς να αποκτήσεις οποιοδήποτε εξωτικό όχημα θες, και να παραγγείλεις οποιαδήποτε μοναδική κατασκευή μπορείς να φανταστείς.

Έτσι, ο Σεΐχης έχει μία τεράστια συλλογή από αυτοκίνητα, τα οποία ξεπερνούν τα 200. Από τα πιο εντυπωσιακά, είναι ένα Dodge Power Wagon της δεκαετίας του 50, το οποίο είναι 8 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό μοντέλο.
Κατασκευασμένο ως φόρος τιμής στην πετρελαϊκή άνθηση του 1950, το γιγάντιο Dodge διαθέτει σαλόνι, υπνοδωμάτια, κουζίνα και μπάνιο, ενώ έχει βάρος μεγαλύτερο των 50 τόνων. Η είσοδος στο όχημα γίνεται από κάτω, μέσω σκάλας που βγαίνει από το χώρο του κινητήρα.

Ο Γολιάθ θεωρείται το μεγαλύτερο pick-up του κόσμου και μπορεί και κινείται κανονικά, ενώ μάλιστα διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας ταξινομημένες στο Abu Dhabi. Αξίζει να αναφερθεί πως ολόκληρη η συλλογή του Σεΐχη στεγάζεται σε μία τεράστια πυραμίδα, και είναι προσβάσιμη στο κοινό χωρίς χρέωση.



Cadillac Eldorado «The American Dream»
Το «Αμερικάνικο Όνειρο» είναι ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1986, έχοντας ως βάση μία Cadillac Eldorado, ενώ τη δεκαετία του 90 έγινε διάσημο, αφού κέρδισε ρεκόρ Guinness ως η μακρύτερη λιμουζίνα του κόσμου.
Ο δημιουργός του αυτοκινήτου ήταν ο Jay Ohrberg, ο οποίος ειδικευόταν στις μετατροπές οχημάτων για ταινίες του Hollywood. Πίσω από τον διάσημο KITT, τον Στρατηγό Lee των Dukes, και τη DeLorean του Back To The Future, μεταξύ άλλων, βρισκόταν ο κ. Ohrberg.

Με κάθε του νέο έργο, ήθελε να δείξει πόσο πιο ακραία μπορούσε να γίνει μία κατασκευή, και έτσι φτάσαμε στη συγκεκριμένη λιμουζίνα, η οποία είχε 30,5 μέτρα μήκος, ενώ μπορούσε να φιλοξενήσει με άνεση και πολυτέλεια 75 άτομα.
Ο εξοπλισμός δεν περιοριζόταν μόνο στις οθόνες, τα τηλέφωνα και τα mini-bar, αφού το όχημα διέθετε στρώμα νερού, δωμάτια με διαφορετική διακόσμηση, spa και πισίνα με βατήρα. Το πιο εξωφρενικό ήταν το ελικοδρόμιο στο πίσω μέρος της Cadillac, το οποίο λειτουργούσε και ως… γήπεδο mini-golf.

Οι 26 τροχοί έπαιρναν κίνηση από 2 μοτέρ, ενώ το πλαίσιο ήταν σπαστό, προκειμένου να μπορεί να στρίβει ευκολότερα το όχημα. Βέβαια, το αυτοκίνητο δεν πήρε ποτέ έγκριση για κυκλοφορία, και χρησιμοποιήθηκε μόνο ως μέσο προώθησης.

Τα χρόνια πέρασαν, και το «Αμερικάνικο Όνειρο» ξεχάστηκε. Η μακριά Cadillac παρέμεινε εγκαταλελειμμένη σε κακή κατάσταση, μέχρι το καλοκαίρι του 2019, όπου ο νέος της ιδιοκτήτης ξεκίνησε τη διαδικασία αναπαλαίωσης.
 


Terex/Bucyrus RH400
Το συγκεκριμένο μεγαθήριο παρουσιάστηκε το 1997 από την Γερμανική εταιρεία Terex, η οποία εξαγοράστηκε το 2010 από την Bucyrus, ενώ πλέον ανήκει στην Caterpillar.
Το μήκος του RH400 είναι 11 μέτρα, το πλάτος 8,6 μέτρα, ενώ το ύψος της καμπίνας αγγίζει τα 10,18 μέτρα. Η «κουτάλα» του εκσκαφέα έχει χωρητικότητα 45 κυβικά μέτρα.

Προκειμένου να μπορεί να κινηθεί το βάρους 890 τόνων όχημα, αυτό διαθέτει 2 diesel 16κύλινδρα μοτέρ της Caterpillar ή της Cummins, τα οποία αποδίδουν 4.500 άλογα. Παρόλα αυτά, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το πελώριο μηχάνημα είναι 2,25km/h.

Το Terex RH400 πρωταγωνίστησε στην δεύτερη ταινία Transformers, ως το «κακό» Decepticon Demolisher, ή αλλιώς «κατεδαφιστής».