Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Από το CZT στο Ralliart

13/8/2021

Ένα πολεμικό αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει και το ανάλογο εσωτερικό, και έτσι στην καμπίνα του Mitsubishi Colt CZT  υπήρχε έντονο το sport στοιχείο. Ο οδηγός είχε στη διάθεσή του έναν πίνακα οργάνων με λευκό φόντο, πεντάλ αλουμινίου, ένα τριάκτινο τιμόνι, και, το πιο σημαντικό, bucket καθίσματα που προσέφεραν καλή πλευρική στήριξη.

Kοινοποίησε το »




To 2008 η εταιρεία με τα 3 διαμάντια έκανε ένα facelift στο Colt, και του έδωσε έναν εμπρόσθιο πρόβολο που έμοιαζε με το τρέχον Lancer. Έτσι και το καυτό, turbo hatchback, απέκτησε το δυναμισμό και την επιθετικότητα του Evo X. Οι ζάντες απέκτησαν ανθρακί χρώμα, ενώ τα πίσω φώτα σκούρυναν. Παράλληλα, κυκλοφόρησε και ως 5θυρο. Τα 3 γράμματα «CZT» έδωσαν τη θέση τους στη λέξη «Ralliart», η οποία έφερε μαζί της και όλη την αίγλη που τη συνοδεύει. Η ιπποδύναμη παρέμεινε ίδια, αλλά η ανάρτηση του ­Colt Ralliart είχε σκληρύνει κι άλλο, έχοντας ως γνώμονα την γρήγορη, sport οδήγηση και όχι την άνεση.

Εξάλλου, το «θυμωμένο» Colt, είχε κατασκευαστεί για αυτό το σκοπό. Για να οδηγείται γρήγορα. Βασισμένο σε ένα πρακτικό αυτοκίνητο πόλης, το δίδυμο των CZT και Rallyart έγραψε τη δική του ιστορία στους δρόμους, ελληνικούς και μη, έχοντας ως όπλα το χαμηλό βάρος, τον turbo κινητήρα και την μελετημένη ανάρτηση. Οι εποχές άρχισαν να αλλάζουν όμως, και έτσι το 2012, έπειτα από 7 χρόνια, η Mitsubishi πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του Colt.



Το όχημα που το διαδέχτηκε, πήρε ξανά την ονομασία Mirage, και στην Ευρώπη λέγεται Space Star. Έχοντας ως στόχο το χαμηλό κόστος απόκτησης, προκειμένου να έχει επιτυχία στις αναπτυσσόμενες αγορές, δόθηκε έμφαση στην οικονομία. Οι κινητήρες έγιναν τρικύλινδροι, 1000 και 1200 κυβικών. Τόσο το turbo, όσο και οι καυτές εκδόσεις, ανήκουν πια στο παρελθόν, εκεί που ανήκουν πλέον τα θρυλικά Lancer Evolution, αλλά και τα μικρά αδερφάκια τους, τα «mini Evo», τα οποία ήταν και τα τελευταία hot hatch της Mitsubishi.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »