Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nürburgring Edition: Το σπάνιο Astra OPC

Nürburgring Edition: Το σπάνιο Astra OPC

Διαβάστηκε από 6876 αναγνώστες - 16/11/2023

Περνάμε στα μηχανικά μέρη, άλλωστε αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο το Opel Astra OPC γνώρισε τόσο μεγάλη αποδοχή. Ασφαλώς αναφερόμαστε στον ιδιαίτερα αποδοτικό και αξιόπιστο δίλιτρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 240 ίππους και 320 Nm ροπής από τις 2.400 σ.α.λ. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα ήδη υπάρχον μοτέρ, το οποίο βελτιώθηκε σε περιφερειακά μέρη, όπως το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ δεν έλειψαν οι αναβαθμίσεις σε σύστημα υπερπλήρωσης και τροφοδοσίας. Κάπως έτσι, το εμπροσθοκίνητο αμάξωμα των 1.400 περίπου κιλών επιτάχυνε στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ., ενώ ο δείκτης του ταχύμετρου «σκαρφάλωνε» πάνω από τα 240 χλμ./ώρα.

Η πίστα του Nurburgring είναι η «επίσημη αγαπημένη» της Opel, αφού εδώ και πολλά χρόνια εκεί δοκιμάζονται οι ισχυρές εκδόσεις της εταιρείας. Στην περίπτωση όμως του Astra OPC σημειώθηκε νέο ρεκόρ κατηγορίας, με το γερμανικό μοντέλο να γυρίζει την πίστα σε χρόνο 8.35.94. Προκειμένου η γερμανική φίρμα να γιορτάσει αυτή την επίδοση, προχώρησε στη δημιουργία μίας ειδικής έκδοσης με το όνομα Astra OPC "Nürburgring Edition". Η παραγωγή περιορίστηκε στις μόλις 835 μονάδες.



Οι αλλαγές περιορίστηκαν κυρίως σε αισθητικό επίπεδο, με μεγαλύτερες ζάντες 19 ιντσών και ελαστικά χαμηλού προφίλ, ενώ διατέθηκε μόνο σε άσπρο χρώμα με σκουρόχρωμα γραφικά. Μικρές «πινελιές» προστέθηκαν και στο εσωτερικό, όπως για παράδειγμα το λογότυπο που απεικόνιζε την χάραξη της πίστα του Nurburgring.

Σελ.
1
Opel Astra OPC: Ο «φονιάς» των ακριβών Sports Cars
Σελ.
2
Nürburgring Edition: Το σπάνιο Astra OPC