Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο προπομπός των Mercedes SUV

8/1/2021

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν επίσης φουτουριστικό. Ο σχεδιασμός του ήταν ιδιαίτερα αντισυμβατικός και μοντέρνος, λόγω στοιχείων όπως τα προσκέφαλα στα καθίσματα που είχαν εμφάνιση αψίδας, και το ταμπλό που διέθετε διακόπτες και λεπτομέρειες σε τοξοειδή διάταξη, ενώ στο κέντρο του υπήρχε μία αναδυόμενη οθόνη. Τέλος, το τιμόνι είχε πολλά χειριστήρια στο κάτω μέρος.

Μία σημαντική καινοτομία που χρησιμοποιήθηκε στη γενιά W163 που κυκλοφόρησε στο δρόμο, ήταν το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης που ονομάστηκε 4ETS. Ο εγκέφαλος του 4ETS μπορούσε να εντοπίσει ποιος τροχός γλιστρούσε και μετέφερε τη δύναμη στους υπόλοιπους 3, κάνοντας το αυτοκίνητο να διατηρεί πάντα το ιδανικό επίπεδο πρόσφυσης.

Έπειτα από 1 χρόνο μικρών αλλαγών και ραφιναρίσματος, εμφανίστηκε το μοντέλο παραγωγής, που έγινε γνωστό ως M-Class. Λόγω… συνωνυμίας με τα γρήγορα οχήματα της BMW, ο Βαυαρός ανταγωνιστής αντιτάχθηκε στην χρήση σκέτου του γράμματος M, και έτσι η Mercedes πρόσθεσε δίπλα το L. Για αυτό το λόγο, ενώ η οικογένεια λεγόταν M-Class, τα μοντέλα είχαν την ονομασία ML 320, ML 350 κ.ο.κ.



Πριν κυκλοφορήσει το νέο αυτοκίνητο στην αγορά, οι παραγωγοί της ταινίας The Lost World: Jurassic Park, χρησιμοποίησαν στα γυρίσματα 6 οχήματα προπαραγωγής, αφού η εταιρεία θεώρησε πως αυτός ήταν ένας καλός τρόπος προώθησης του νέου της αυτοκινήτου.
Δεν γνωρίζουμε πόσο ρόλο έπαιξε η ταινία σε αυτό, αλλά η M-Class σημείωσε από την αρχή μεγάλη επιτυχία. Αυτό ήταν λογικό, αφού το νέο μοντέλο γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ των πολυτελών αυτοκινήτων και των σκληροτράχηλων 4x4. Περεταίρω, έθεσε γερά τη βάση για την ανάπτυξη της τρέχουσας γκάμας πολυτελών SUV και crossover της Mercedes.

To 2015, η σειρά μετονομάστηκε, και πλέον είναι γνωστή ως GLE. GL από το γερμανικό «Geländewagen», δηλαδή «όχημα εκτός δρόμου» και «E», που δηλώνει την αντιστοιχία του μοντέλου με την E-Class.
Από το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς το 1997 έως σήμερα, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες ML και GLE μοντέλων, και όλη αυτή η μεγάλη επιτυχία, έχει τις ρίζες της στην AAVision που πλέον είναι 25 ετών.

Χαρούμενα γενέθλια.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement