Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα πιο εντυπωσιακά εμπρόσθια φανάρια

25/11/2020

2) Dodge Charger B-body
Τα Dodge Charger που κατασκευάστηκαν από τα μισά της δεκαετίας του 1960 έως το 1972, είχαν όλα ένα κοινό: Καλυμμένα εμπρόσθια φώτα. Τα περί ων ο λόγος φανάρια, ήταν τοποθετημένα πίσω από τη γρίλια, και όταν ήταν σβηστά κρύβονταν από δύο καλύμματα τα οποία αποτελούσαν οπτική συνέχεια της μάσκας, δίνοντας έτσι στο θρυλικό Charger την εντύπωση πως ήταν αόμματο.

Αυτό έκανε το διάσημο muscle car να φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικό και τρομακτικό, μια εικόνα που ενισχυόταν περαιτέρω με το άγριο μουγκρητό του V8 κινητήρα



3) Lamborghini Countach
Ένα από τα πιο εμβληματικά supercars όλων των εποχών, διέθετε ίσως το πιο εντυπωσιακό είδος φαναριών που έχουμε δει: Pop-Up φώτα.
Τα pop-up φανάρια ενθουσιάζουν ακόμα και σήμερα τους πάντες, και κάνουν τα μικρά παιδάκια να χοροπηδούν από τη χαρά τους μόλις τα βλέπουν να ανοιγοκλείνουν. Εκτός αυτού, είναι από τα πιο ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά που υπήρξαν σε αυτοκίνητο, αφού μας θυμίζουν τη λειτουργία των ματιών.

Το άκρως σφηνοειδές σχήμα της Lamborghini Countach δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς αυτό τον τύπο φαναριών, αφού η τεχνολογία φωτισμού της εποχής περιόριζε αρκετά την σχεδιαστική ελευθερία. Έτσι λοιπόν, το λατρεμένο supercar διέθετε δύο διπλά στρογγυλά pop-up φώτα σε κάθε πλευρά, τα οποία παρέμειναν αναλλοίωτα σε όλες τις εκδόσεις του, από τα πρώτα, πιο διακριτικά και «αγνά» μοντέλα, έως τα τελευταία, με τα εξωφρενικά φουσκώματα και την τεράστια αεροτομή.



4) Volvo XC90
Τα εντυπωσιακά φανάρια του Volvo XC90 που είναι τεχνολογίας LED, και τα φώτα ημέρας έχουν ένα σχήμα σφυριού. Του Σφυριού του Thor για την ακρίβεια, του Σκανδιναβού θεού του κεραυνού και της αστραπής. Το πολεμικό σφυρί της μυθολογίας, έβρισκε πάντα το στόχο του και μετά επέστρεψε ως δια μαγείας στον κάτοχό του.
Ταιριαστή λεπτομέρεια για ένα Σουηδικό μοντέλο.



5) BMW E9
Ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της BMW, το κομψό 2800CS της γενιάς E9, είχε το περίφημο –πλέον- σήμα κατατεθέν των μοντέλων της εταιρείας, τα διπλά στρογγυλά φώτα. Αυτά βρίσκονταν μέσα σε δυο μακρόστενες γρίλιες, οι οποίες αγκάλιαζαν τα διακριτικά και λεπτεπίλεπτα νεφρά.

Χάρη στο σχεδιασμό των εμπρόσθιων φαναριών, οι BMW ακόμα και σήμερα είναι εύκολα αναγνωρίσιμες στο σκοτάδι, και όλα πηγάζουν από τις BMW της δεκαετίας του 1960.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει