Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα αυτοκίνητα με τις μικρότερες διαστάσεις

Τα αυτοκίνητα με τις μικρότερες διαστάσεις

Διαβάστηκε από 20088 αναγνώστες - 21/4/2024

7) Piaggio Vespa 400
Σε αντίθεση με τα ομόσταυλα, δίτροχα μοντέλα της εταιρείας, η Vespa 400 είναι σχετικά άγνωστη και ξεχασμένη. Κατασκευάστηκε από την γαλλική ACMA με βάση τα σχέδια που τους έδωσε η Piaggio, και η παραγωγή της κράτησε από το 1958 έως το 1961. Το αμάξωμα είχε ανοιχτή οροφή, και είχε χώρο για 2 ενήλικες και αποσκευές, ή 2 ενήλικες και 2 παιδιά.

Έπαιρνε κίνηση από έναν δίχρονο δικύλινδρο κινητήρα 400cc που απέδιδε 14 ίππους, και είχε χειροκίνητο κιβώτιο 3 σχέσεων. Υπήρξε μάλιστα και έκδοση GT που είχε 4άρι σασμάν.
Η τελική ταχύτητα της Vespa 400 κυμαινόταν μεταξύ 80 και 90km/h, ανάλογα την κλίση του δρόμου, και η κατανάλωση καυσίμου ήταν περίπου 5l/100km.

Δυστυχώς για την Piaggio, το Fiat 500 ήταν εξαιρετικά δημοφιλές, και έτσι η Vespa 400 δεν σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1959 σηματοδοτήθηκε και από την είσοδο του Mini στην αγορά, το οποίο κέρδισε ακόμα περισσότερους εν δυνάμει αγοραστές του όμορφου ανοιχτού αυτοκινήτου.



8) Corbin Sparrow
Το Corbin Sparrow, ή Myers Motors NmG όπως ονομάζεται πλέον, είναι ένα αμερικάνικο ηλεκτρικό microcar που πρωτοεμφανίστηκε το 1999. Έχει χώρο για ένα άτομο μόνο, είναι τρίκυκλο, και κατασκευάστηκε και σε έκδοση για την εταιρεία Dominos Pizza, ως όχημα διανομών.

Λόγω της έλλειψης τεχνολογίας μπαταριών της εποχής, τα αρχικά μοντέλα είχαν 13 συνδεδεμένες μπαταρίες 12volt.
Το αυτοκίνητο εξακολουθεί και κατασκευάζεται έως σήμερα, πλέον με μπαταρίες λιθίου και με την ονομασία Myers Motors NmG, όπου το τελευταίο σημαίνει «No more Gas», ελληνιστί «όχι πλέον βενζίνη».



9) Reva i
Το Reva i, ή G-Wiz όπως έγινε γνωστό στη Μ. Βρετανία ήταν ένα ηλεκτρικό όχημα το οποίο κατασκευαζόταν στην Ινδία από το 2001 έως το 2013, και νομικά δεν θεωρείται αυτοκίνητο αλλά βαρύ διθέσιο τετράκυκλο, λόγω του χαμηλού του βάρους και της μικρής ιπποδύναμής του. Για την ακρίβεια, το βάρος του, άνευ μπαταριών, ήταν 400kg και ο κινητήρας είχε μέγιστη ιπποδύναμη 17,6 άλογα.

Στη Μ. Βρετανία ήταν για πολλά χρόνια το ηλεκτρικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.
Το μοντέλο που ήρθε να αντικαταστήσει το Reva G-Wiz είναι το αρκετά πιο μοντέρνο Mahindra e2o.



10) Mahindra e2o
Το Mahindra e2o είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με κινητήρα απόδοσης 26 ίππων ο οποίος βρίσκεται πίσω. Η τελική του ταχύτητα είναι 80km/h και μπορεί να φορτίσει σε κανονική οικιακή πρίζα μέσα σε 5 ώρες, με την αυτονομία του να φτάνει τα 100km.

Στην Ινδία, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο, υπάρχει ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για αυτοκίνητα, η οποία έχει φέρει τεράστιες ποσότητες ρύπανσης. Η λύση για αυτό είναι ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα, δηλαδή το Mahindra e2o.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, δηλαδή το Reva i, εδώ μιλάμε για ένα πλήρες αυτοκίνητο, το οποίο έχει απλό αλλά μοντέρνο εσωτερικό. Έχει διαθέσιμους χώρους για 4 άτομα, οθόνη αφής 6,2 ιντσών, keyless σύστημα πρόσβασης και GPS.
Εκτός αυτού, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει και μέσω της τεχνολογίας ανάκτησης ενέργειας που διαθέτει το e2o αλλά και μέσω ηλιακών panel.

Στην εγχώρια αγορά της Ινδίας, το μοντέλο αντικαταστάθηκε πλέον από το μεγαλύτερο, τετράθυρο e2o plus.
 

Σελ.
1
Μικρά αυτοκίνητα: Πιο μικρά πραγματικά δεν γίνεται
Σελ.
2
Τα πιο μικρά μοντέλα που είδαμε ποτέ
Σελ.
3
Τα αυτοκίνητα με τις μικρότερες διαστάσεις