Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα μοντέλα που μας έδειξαν πώς οραματίζονται οι εταιρείες το μέλλον

1/12/2020

8)Toyota Kikai
Το κεντρομήχανο Toyota Kikai παρουσιάστηκε το 2015 και ήταν ένα concept car εμπνευσμένο από hot rod και buggy κατασκευές. Η θέση του οδηγού ήταν στο κέντρο, και υπήρχε χώρος για άλλους 2 επιβάτες.

Σκοπός της Toyota ήταν να δείξει την ομορφιά των μηχανολογικών εξαρτημάτων, για αυτό και τα μηχανικά του μέρη ήταν σε κοινή θέα. Ο κινητήρας του ήταν υβριδικός, έδινε κίνηση στους πίσω τροχούς, και τα φτερά ήταν λεπτά, σαν μοτοσυκλέτας, προκειμένου να φαίνονται περισσότερο οι διάφοροι μηχανισμοί του μοντέλου.



9) Lamborghini Terzo Millenio
Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η Lamborghini Terzo Millenio είναι σαν να ήρθε πράγματι από την Τρίτη Χιλιετία, και ας παρουσιάστηκε το 2017.

Το concept supercar είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της Lamborghini με το ινστιτούτο MIT της Μασαχουσέτης, και έχει φτιαχτεί με βάση 4 στοιχεία: Ενέργεια, Καινοτομία στα υλικά, Αρχιτεκτονική οχήματος και κινητήρων, και Ήχος και συναίσθημα.

Το αμάξωμα ήταν από ανθρακόνημα, το οποίο αποθήκευε ηλεκτρισμό, και όταν εντόπιζε κάποια ρωγμή, αυτοεπισκευαζόταν, ενώ ο κινητήρας ήταν ηλεκτρικός και είχε πυκνωτές υψηλής χωρητικότητας αντί για μπαταρίες.



10) Genesis Essentia
Η Genesis είναι το νέο παρακλάδι της Hyundai, το οποίο ασχολείται με πολυτελείς κατασκευές. Το 2018 κατασκεύασε το Essentia, το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό concept car που ίσως βγει και σε παραγωγή.
Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα σχεδιάστηκε από τον Luc Donckerwolke, έχει αμάξωμα από ανθρακόνημα για χαμηλό βάρος, και σύμφωνα με την εταιρεία έχει πολλαπλούς ηλεκτροκινητήρες, που τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Στοιχεία του Essentia όπως η τριγωνική εμπρός γρίλια έχουν μεταφερθεί και στα Genesis παραγωγής, όπως το G70, G80 και G90.



11) Mercedes-Benz F-015
Η Mercedes κατασκεύασε το F-015 το 2019 περισσότερο ως όχημα έρευνας και εξέλιξης και λιγότερο ως concept car εντυπωσιασμού.

Το αυτοκίνητο είναι αυτόνομο και μπορεί να οδηγηθεί μόνο του, αλλά επίσης μπορεί να βεβαιωθεί και για την παρουσία ανθρώπων μπροστά του, χάρη σε αισθητήρες laser που είναι κάτω από το εμπρός έμβλημα της Mercedes, το οποίο μπορεί να προβάλλει σύμβολα στο δρόμο.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα έχει μεταλλικά παράθυρα στο πλάι και οι πίσω πόρτες του ανοίγουν ανάποδα, ενώ το εσωτερικό του έχει θέσεις για 4 επιβάτες.
Στην ουσία, το Mercedes F-015 μπορεί να περιγραφεί ως ένα πολυτελές, αυτόνομο κινητό σαλόνι που διαθέτει όλη την χλιδή και την τεχνολογία που διέπει την εταιρεία, αφού έχει στοιχεία από δέρμα, ξύλο και κομψό αλουμίνιο.

Η Mercedes το περιγράφει ως «πολυτέλεια σε κίνηση».



12) BMW 4219 ELi
Το τελευταίο concept car της λίστας μας έγινε το 2013, δεν έχει κατασκευαστεί σαν πρωτότυπο, και δεν δημιουργήθηκε για να εξελιχθεί κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία.

Τα αίτια δημιουργίας του είναι πολύ πιο ανθρώπινα: Είναι η επίσημη απάντηση της BMW στην επιθυμία του Eli, ενός τετράχρονου αγοριού που ήθελε να δει σε εικόνα το ιδανικό αυτοκίνητο για αυτόν, και είχε ορισμένες απαιτήσεις. Το όχημα θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά BMW, να έχει 42 τροχούς και να διαθέτει 19 κινητήρες της Porsche ισχύως 459 ίππων έκαστος. Εκτός αυτού, το μοντέλο θα έπρεπε να έχει 3 τιμόνια, έτσι ώστε να μπορούν να το οδηγούν ταυτόχρονα 3 οδηγοί, και το πιο σημαντικό, έναν μεγάλο χώρο αποσκευών γεμάτο παιχνίδια, καθώς και παιδότοπο.

Ο θείος του Eli, έγραψε σε μια μεγάλη σελίδα αυτοκινητιστικού περιεχομένου και ζήτησε από τους αναγνώστες να στείλουν τις εικόνες τους, προκειμένου να τις δει ο μικρός και να χαρεί.
Αυτό έφτασε μέχρι τη BMW, όπου έδρασε και έβαλε τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια εικόνα με το ονειρικό αυτοκίνητο του μικρού Eli, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές που τους ζήτησε.

Μπορούμε να πούμε πως το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει ακόμα και εμάς τους μεγάλους, και ελπίζουμε ο μικρός να μην χάσει το πάθος του για τα αυτοκίνητα με το πέρασμα των χρόνων.