Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κινητήρας: Σβέλτος και οικονομικός

16/7/2021

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον τρικύλινδρο 1,2 PureTech βενζίνης δε χρειάζονται, πρόκειται για ένα εξαιρετικό μοτέρ που κινεί αξιοπρεπέστατα το αμάξωμα των 1.278 κιλών. Η χωρητικότητα των μόλις 1.199 κ.εκ. δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε να προκύψει μέγιστη ισχύς της τάξης των 130 ίππων, ενώ η ροπή των 230 Nm έρχεται από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Έτσι, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση διατηρείται σε καλό επίπεδο, με την επίσημη αντιπροσωπεία να ανακοινώνει 5,8 λτ./100 χλμ. σε μεικτό κύκλο, τιμή που ήταν αυξημένη στα 7 λτ./100 χλμ. στη διάρκεια της δοκιμής μας. Βέβαια, υπάρχουν και τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport) που επηρεάζουν την κατανάλωση, αλλά και την απόκριση του κινητήρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Στον δρόμο: ¶νετο σαν crossover, «στριφτερό» σαν coupe
Τρία στοιχεία θα εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου Citroen C4 C-Cross. Το πρώτο είναι η εκπληκτική του ανάρτηση, «Progressive Hudraulic Cushions» την ονομάζουν οι Γάλλοι. Καταφέρνει με έναν εκπληκτικό τρόπο να αποσβένει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και ταυτόχρονα να προσφέρει κορυφαία δυναμική συμπεριφορά στο αμάξωμα, όταν ο ρυθμός οδήγησης αυξηθεί αισθητά. Το δεύτερο στοιχείο είναι ο κινητήρας, ο οποίος εντυπωσιάζει με την ροπή του σε όλο το φάσμα των στροφών, ενώ παραμένει «πολιτισμένος» ακόμα και σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Το τρίτο στοιχείο, στην περίπτωση του αυτοκινήτου δοκιμής, είναι το εκπληκτικό κιβώτιο ταχυτήτων. Το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις είναι ταχύτατο, πολιτισμένο, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στη μείωση της κατανάλωσης.



Η τιμή του νέου Citroen C4 C-Cross με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 λτ. PureTech των 130 ίππων ξεκινά από τα 21.250 ευρώ στην χειροκίνητη έκδοση. Σε περίπτωση που ο νέος αγοραστής επιθυμεί να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η τιμή αυξάνεται στα 23.650 ευρώ. Όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων, ο κινητήρας παράγει 134 γρ./χλμ. CO2 με αποτέλεσμα να μην απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία βέβαια παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Συμπέρασμα
Το Citroen C4 C-Cross είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα με τα οποία συμβιώσαμε το τελευταίο διάστημα. Είναι άνετο, δίνει έμφαση στην πρακτικότητα, ενώ ο συνδυασμός του 1,2 PureTech με το αυτόματο κιβώτιο σίγουρα μοναδικός. Ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα crossover με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »