Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Stelvio: Παραμένει μια σπορτίφ στιλάτη «κυρία»!
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Stelvio: Παραμένει μια σπορτίφ στιλάτη «κυρία»!

11/2/2024

Η Alfa Romeo Stelvio ανανεώθηκε εμφανισιακά, ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς
Νέο ψηφιακό πίνακα με σχεδίαση «cannocchiale» και ερωτεύσιμα paddles
Με diesel κινητήρα 2,2 λίτρων και 210 άλογα, καίει 7,6 λτ.
Κορυφαία συμπεριφορά στο δρόμο, αλλά ξεκινάει κι από τα 62.000 ευρώ!

Η Alfa Romeo Stelvio ανανεώθηκε εμφανισιακά, ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς

Το μεσαίο SUV της Alfa Romeo, η Stelvio, δέχτηκε τις απαραίτητες ενέσεις «botox» για να ανανεωθεί εμφανισιακά και τεχνολογικά, ώστε να συνεχίσει να είναι μια δυνατή premium επιλογή στην κατηγορία, με τον πετρελαιοκινητήρα των 210 ίππων να υπόσχεται σπορτίφ επιδόσεις αλλά και οικονομία στο ταξίδι. Οι προβολείς Full-LED Adaptive Matrix «3+3», ευγενική χορηγία της Τοnale είναι η μεγαλύτερη εμφανισιακά αλλαγή, ενώ ελαφρώς τροποποιημένη είναι και η μάσκα.

Νέος ψηφιακός πίνακας με σχεδίαση «cannocchiale» και ερωτεύσιμα paddles

Το εσωτερικό της Alfa Romeo Stelvio ξεχωρίζει για την premium κατασκευή του, με τα υλικά να είναι από το πάνω ράφι και τη συναρμογή στιβαρή. Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, που θυμίζει κάτι από τις κλασσικές Alfa Romeo, έχει 3 διαμορφώσεις, ενώ το δερμάτινο σπορ τιμόνι με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τα μεγάλα paddles είναι τα ίδια με το προηγούμενο μοντέλο. Συνεχίζει να έχει περιστροφικούς διακόπτες για τον έλεγχο της κεντρικής οθόνη και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 4 ενήλικες, οι οποίοι έχουν στη διάθεση τους ένα πορτ-μπαγκάζ 525 λίτρων.

Με diesel κινητήρα 2,2 λίτρων και 210 άλογα, καίει 7,6 λτ

Ο diesel κινητήρα των 2,2 λίτρων της Alfa Romeo Stelvio είναι ο ίδιος που φόραγε και το προ facelift μοντέλο. Η ισχύς του αγγίζει τους 210 ίππους με 470Nm ροπής, ενώ υπεύθυνο για την μετάδοση είναι ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Γεμάτος παντού, δείχνει τις δυνατότητες του πετρελαίου και οι επιδόσεις του δεν περνάνε απαρατήρητες. Επίσης καταφέρνει να παραμένει οικονομικός, με τη μέση κατανάλωση να τριγυρνάει στα 7,6 λτ. και σε ταξίδι να πέφτει κάτω από τα 6, αν ο οδηγός βέβαια δεν κυνηγάει συνέχεια ταχύτητες πάνω από το όριο.

Κορυφαία συμπεριφορά και πολυτέλεια στο δρόμο, αλλά ξεκινάει κι από τα 62.000 ευρώ!

Στο δρόμο, η Alfa Romeo Stelvio προσφέρει υψηλή ποιότητα κύλισης και sportif συμπεριφορά, δικαιολογώντας τον premium χαρακτηρισμό της και όντας ένας ακούραστος χιλιομετροφάγος. Μόνο τα κάπως μπροστινά σκληρά καθίσματα και το σφιχτό set-up των αναρτήσεων  να κουράσουν σε συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά από εκεί και πέρα δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα, ακόμα και μέσα στην πόλη όπου ο όγκος της δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και premium αυτοκίνητο, αλλά με τιμή εκκίνησης τα 62.000 ευρώ δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, τόσο για να δικαιολογήσει το αυξημένο κόστος απόκτησης, όσο και για να έχει αξιώσεις απέναντι στο γερμανικό ανταγωνισμό.

Σελ.
2
Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Stelvio 2,2 diesel των 210 ίππων
Σελ.
3
Σπιρτόζικος με 210 ίππους, οικονομικός λόγω diesel ο κινητήρας της Stelvio
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις