Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανανεωμένο Mazda 2: Ιαπωνική υπεροχή στην μικρή κατηγορία
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Mazda 2: Ιαπωνική υπεροχή στην μικρή κατηγορία

24/11/2023

Με 5.5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση είναι από τα πιο οικονομικά no full hybrid
Καμπίνα με premium στοιχεία και καλό εξοπλισμό!
«Πονάει» σε χώρους κι επιδόσεις, ειδικά σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου!
Κύλιση που θυμίζει μεγαλύτερα μοντέλα και άνετες αναρτήσεις!

Με 5.5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση είναι από τα πιο οικονομικά no full Hybrid!

Tο Mazda 2 της δοκιμής μας φοράει τον ατμοσφαιρικό 1.500άρη Skyactiv-G κινητήρα, ο οποίος στην περίπτωση μας αποδίδει 90 ίππους και 148 Nm ροπής, έχοντας τη συμπαράσταση ενός mild hybrid συστήματος 24 Volt. Βασικός του στόχος είναι η μικρή κατανάλωση που τα πάει και εξαιρετικά αφού τα μόλις 5,5 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες είναι  μια τιμή που δεν βρίσκεις εύκολα σε mild hybrid οχήματα.

Καμπίνα με premium στοιχεία και καλό εξοπλισμό.

Η αίσθηση πολυτέλειας που βγάζει η καμπίνα του Mazda 2 είναι αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της κατηγορίας. Τα υλικά, αν και είναι σκληρά, είναι ποιοτικά, με το φινίρισμα και τη συναρμογή να έχουν γίνει με την απαραίτητη λεπτομέρεια και προσοχή. Πολύ καλός είναι και ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου, αφού δεν του λείπει τίποτα, με την 8ιντση οθόνη του infotainment που χειρίζεται μέσω της αφής (μόνο όταν το όχημα είναι σταματημένο) ή των πρακτικών περιστροφικών διακοπτών πίσω από το λεβιέ ταχυτήτων να δίνει ένα πιο digital τόνο.

«Πονάει» σε χώρους κι επιδόσεις, ειδικά σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου!

Χωροταξικά το Mazda 2 δεν διεκδικεί δάφνες, αφού ο αέρας για τους πίσω είναι ελαφρώς περιορισμένος, ενώ τα 250 λτ. του πορτμπαγκάζ δεν είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Επίσης η σχετικά χαμηλή ιπποδύναμη του κινητήρα δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο κομμάτι των επιδόσεων, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 11,0 δλ., ενώ σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου θα χρειαστεί να κατεβάσεις τουλάχιστον 2 σχέσεις για να προσπεράσεις με ασφάλεια.

Κύλιση που θυμίζει μεγαλύτερα μοντέλα και άνετες αναρτήσεις.

Στο δρόμο το Mazda 2 ξεδιπλώνει τις αρετές του, με τις αναρτήσεις να ταιριάζουν με την premium φιλοσοφία του και θα απορροφήσουν με μαεστρία τις όποιες κακοτεχνίες του οδοστρώματος, ενώ θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα και σε πιο μακρινά ταξίδια χάρη στην καλή ποιότητα κύλισης του.
 

Σελ.
2
Δοκιμάζουμε το Mazda 2 mild hybrid των 90 ίππων
Σελ.
3
Οικονομικό αλλά με υποχωρήσεις στις επιδόσεις
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε