Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Mercedes GLA 200: H εξέλιξη του premium στα οικογενειακά SUV
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes GLA 200: H εξέλιξη του premium στα οικογενειακά SUV

Διαβάστηκε από 6359 αναγνώστες - 7/4/2024

Η Mercedes GLA 200 fl βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό!
Και πάει (0-100 σε 8,3) και δεν καίει πολλά (8.2 λτ./100 χλμ.).
Αναρτήσεις που ισοπεδώνουν τις ανωμαλίες και ηχομόνωση στούντιο!
Εσωτερικό που αφήνει πίσω το premium και περνάει στο luxury.

Η Mercedes GLA 200 fl βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό

3 χρόνια μετά από τη πρώτη φόρα που η δεύτερη γενιά της Mercedes GLA πάτησε τις ρόδες στο δρόμο, έκανε το αναμενόμενο facelift με τις αλλαγές να μην είναι κοσμοϊστορικές, αλλά αρκετές ώστε να δώσουν ένα νέο αέρα στο αυτοκίνητο και να τονίσουν ακόμα περισσότερο το premium στοιχείο που αρχίζει να μεταπηδάει στο luxury.

Και πάει (0-100 σε 8,3) και δεν καίει πολλά (8.2 λτ./100 χλμ.)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1.332 κ. εκ. που είχαμε γνωρίσει στην προκάτοχο της, με την ισχύ του να ακουμπάει τους 163 ίππους και τα 270Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου που μπορεί να δώσει ένα boost 13 ίππων. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, αφού χρειάζεται 8,3 δλ. για να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα και 5,8 δλ. για το 80-120 χλμ./ώρα, με τη μέση κατανάλωση να παραμένει σε λογικά επίπεδα και κάτω από τα 8 λτ./100 χλμ.

Αναρτήσεις που ισοπεδώνουν τις ανωμαλίες και ηχομόνωση στούντιο

Στο δρόμο, η Mercedes GLA παραμένει η χαρά του χιλιομετροφάγου. Η καλή ηχομόνωση αφήνει εκτός ανεπιθύμητους θορύβους (αεροδυναμικούς και μη) ακόμα και στο ανώτατο χιλιομετρικό όριο των εθνικών οδών, ενώ η ανάρτηση ισοπεδώνει τις ανωμαλίες προσφέροντας ένα ήρεμο περιβάλλον παρά το σχετικά σφιχτό set-up.

Εσωτερικό που αφήνει πίσω το premium και περνάει στο luxury

Στην καμπίνα της Mercedes GLA 200 συναντάμε περισσότερες αλλαγές, κυρίως ως προς το επίπεδο του εξοπλισμού αλλά και των δυνατοτήτων που παρέχει στους επιβάτες της, με την ποιότητα κατασκευής να συνεχίζει να κινείται σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ το φινίρισμα και η συναρμογή δεν δέχονται κριτική. Τα υλικά είναι από το πάνω ράφι και δίνουν μια άκρως luxury αίσθηση, ενώ πλέον έρχεται στάνταρ με δυο οθόνες 10,25 ιντσών!
 

Σελ.
2
Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLA 200 των 163 ίππων
Σελ.
3
Ενισχυμένος με υβριδικό σύστημα και πολιτισμένος
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις