Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLA 200 των 163 ίππων

Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLA 200 των 163 ίππων

Διαβάστηκε από 7640 αναγνώστες - 9/5/2024

H ανανεωμένη Mercedes GLA 200 ξανασυστήνεται στο κοινό, με τις μικρές αλλά στοχευμένες αλλαγές να την κάνουν ακόμα πιο φρέσκια κι ολοκληρωμένη, δείχνοντας ταυτόχρονα το πράσινο προφίλ της χάρη στο καινούργιο ήπια υβριδικό σύστημα της.

Μπορεί η Mercedes GLA να είναι ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της εταιρίας πανευρωπαϊκά, όμως αυτό δεν σταμάτησε τους Γερμανούς από το να προσπαθούν πάντα να προσφέρουν το παραπάνω σε όλους όσους τους εμπιστεύονται. Έτσι μετά από 3 χρόνια που πρωτοεμφανίστηκε η δεύτερη γενιά του μοντέλου, πέρασε την πόρτα του αναμενόμενου facelift με τις αλλαγές να μην είναι κοσμοϊστορικές, αλλά αρκετές ώστε να δώσουν ένα νέο αέρα στο αυτοκίνητο και να τονίσουν ακόμα περισσότερο το premium στοιχείο που αρχίζει να μεταπηδάει στο luxury.

Φρέσκια και πιο επιβλητική η νέα Mercedes GLA 200

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι διακριτικές και συναντιούνται κυρίως στο μπροστινό μέρος, όπου η μάσκα και ο προφυλακτήρας έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ πλέον έρχεται με στάνταρ τους προβολείς LED High Performance.



Στο πίσω μέρος δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση, με τον εν δυνάμει ιδιοκτήτη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ 4 διαφορετικών ζαντών (στάνταρ οι 18 ιντσών), καθώς και 4 νέα χρώματα που προστέθηκαν στην παλέτα για ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ακόμα πιο luxury εσωτερικό και με περισσότερη τεχνολογία

Στην καμπίνα της Mercedes GLA 200 συναντάμε περισσότερες αλλαγές, κυρίως ως προς το επίπεδο του εξοπλισμού αλλά και των δυνατοτήτων που παρέχει στους επιβάτες της. Θα ξεκινήσουμε από την ποιότητα κατασκευής που συνεχίζει να κινείται σε κορυφαίο επίπεδο, με το φινίρισμα και τη συναρμογή να μην δέχονται κριτική, ενώ τα υλικά είναι από το πάνω ράφι και δίνουν μια άκρως luxury αίσθηση.



Πλέον έρχεται στάνταρ με δυο οθόνες 10,25 ιντσών, με τη μια να παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων και την άλλη για το infotainment, με τη δεύτερη να «τρέχει» τη νέα γενιά του λογισμικού MBUX, το οποίο εκτός από την ασύρματη σύνδεση με smartphone μέσω AppleCarPlay ή Android Auto επιτρέπει στους επιβάτες να παίξουν μέχρι και παιχνίδια. Χωροταξικά δεν υπάρχουν μεταβολές και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 ενήλικες, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει στα 435 λίτρα.
 

Σελ.
1
Νέα Mercedes GLA 200: H εξέλιξη του premium στα οικογενειακά SUV
Σελ.
2
Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLA 200 των 163 ίππων
Σελ.
3
Ενισχυμένος με υβριδικό σύστημα και πολιτισμένος